Foto: Mediaspeed
Slovenski smučar Žan Kranjec tretji na veleslalomu za svetovni pokal v Alti Badii, zmagal Švicar Marco Odermatt.

Švicar Marco Odermatt je zmagal na prvem od dveh veleslalomov za svetovni pokal alpskih smučarjev v Alta Badii. Odermatt je vodil že po prvi vožnji. 

Slovenski finalist Žan Kranjec se je na poledeneli progi na postavitvi trenerja Matjaža Požarja zelo dobro znašel in zasedel tretje mesto. Drugi je bil po izjemnem finalu Hrvat Filip Zubčić.

Slovenski as je napadal stopničke s četrtega mesta, njegov zaostanek je po prvem delu znašal 88 stotink. V finalu je moral za prevzem vodstva prehiteti senzacijo sezone Joana Verduja iz Andore.

A se je zaloga 82 stotink začela hitro topiti. V prvem odseku je izgubil štiri desetinke, zato pa je Kranjec odlično smučal v spodnjem delu ter je z naskokom 41 stotink sekunde prevzel vodstvo.

Na startu je bil Avstrijec Marco Schwarz, ki ni prehitel Kranjca, ki se je vesel prvih stopničk v sezoni.

Nora finalna vožnja pa je uspela naslednjemu na startu Zubčiću, ki je za več kot dve sekundi (+2,07) Kranjca potisnil na drugo mesto.

Odermatt je odlično odgovoril na izziv Hrvata ter skorajda rutinirano zmagal. Zubčića je premagal za 19 stotink sekunde. Zaostanek tretjega Kranjca je znašal 2,26 sekunde.

Kranjec se je še šestič na tem veleslalomu uvrstil v najboljšo peterico, štirikrat je končal na zmagovalnem odru na tretjem mestu v letih 2017, 2019 in 2022 in letos.

Starejše novice