Čeprav so organizatorji dirko Indian Pacific Wheel Race 2018 odpovedali, se je skupina kolesarjev samoorganizirala in odločila, da se poda na to dolgo in precej nevarno kolesarsko pot. Med njimi bo tudi neustrašna Štajerka Bernarda Jurič.

Organizatorji so odpovedali kolesarsko dirko po Avstraliji Indian Pacific Wheel Race 2018 zaradi sodnih postopkov v zvezi z odgovornostjo na lanski dirki, na kateri se je smrtno ponesrečil sloviti ultramaratonski kolesar Mike Hall. To pa ni omajalo namere neustrašne Štajerke Bernarde Jurič in nekaterih drugih kolesarjev, ki so se želeli udeležiti dirke po vsej Avstraliji.

»Organizirali smo skupino, dirko preimenovali v Indian Pacific Wheel Ride in vzpostavili novo spletno stran za slednje udeležencev. Indian Pacific Wheel Race v bistvu nikoli ni bila dirka. Organizator IPWR pravzaprav ni nudil ničesar. Postavil je le pravila in organiziral slednje preko navigacijskega sledilca na spletni strani. Res ni pričakovati, da bi mesec dni pred začetkom dirke, ko je že skoraj vse pripravljeno, v sebi zatrli navdih za avanturo. Ves prosti čas v zadnjem letu je bil namenjen treningom in drugim pripravam na to težko preizkušnjo,« je svojo zavzetost in voljo nekaterih drugih tekmovalcev komentirala pogumna Štajerka.

Večina prijavljenih udeležencev se je tako odločila, da se dirke vseeno udeleži, na startu pa se jim bo pridružilo še nekaj kolesarjev iz Avstralije, ki na dirko niso bili sprejeti.

Trasa bo ostala nespremenjena

Bernarda in drugi kolesarji bodo prevozili 5.500 kilometrov od Pertha preko Adelaida, Melbourna, Canberre do Sydneyja. Upoštevali bodo pravila prvotnih organizatorjev - vsa prtljaga bo na kolesu, ne bo spremljevalnih ekip, potrebščine bodo kupovali sproti in spali v šotoru, če ne bomo dobili prenočišča. 

Udeleženci Indian Pacific Wheel Ride se bomo zbrali 15. marca 2018 in dva dni za tem, zjutraj ob ob 6.22 uri po lokalnem času, začeli svojo 5.500 kilometrov dolgo pot.

Spremljate jih lahko na tej spletni strani.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice