Skočite na izlet v Medžimurje in se razvajajte z vrhunskimi vini (foto: iStock Lordn).
Med 12. in 14. majem bo vasica Štrigova v Medžimurju prizorišče tradicionalnega mednarodnega festivala promocije kakovostnih vin in medžimurske gastronomije Urbanovo.

Gričevnata pokrajina s travniki in gozdovi ob reki Muri velja za eno najbolj rodovitnih območij na Hrvaškem in z vsakim letom privablja več obiskovalcev iz Slovenije.

Prav ugodne podnebne razmere in kakovostna medžimurska zemlja so botrovali razvoju in pridelavi vrhunskega vina ter kulinaričnih specialitet.

Topli majski dnevi so kot nalašč za raziskovanje te pokrajine in razvajanje z odlično lokalno gastronomijo.

Urbanovo – oda žlahtnim medžimurskim vinom 

Urbanovo je ena večjih gospodarsko-turističnih prireditev severozahodne Hrvaške z dolgoletno tradicijo.

Festival predstavlja stičišče uglednih proizvajalcev vina in vinarske opreme, kmetijskih proizvajalcev, podjetnikov in obrtnikov ter ponuja priložnost za spoznavanje najnovejših trendov vinogradništva in vinarske opreme.

Veliko pozornosti bo zagotovo pritegnil sobotni večer in t. i. 'Cooking show', na katerem se bodo  pomerili številne znane osebnosti in medžimurski vinarji. Ti bodo pod budnim očesom strokovne žirije pripravljali tradicionalne specialitete medžimurske kuhinje, ki jih je pripravila kuharska mojstrica iz Term Sveti Martin

Kulinarično-glasbeni spektakel Wine & Gastro Urban Night Show

Na festivalu bo na voljo široka ponudba kakovostnih medžimurskih vin, ki bodo zadovoljila še tako zahtevne gurmane, medtem ko bodo v Pubu Potkova pripravili pestro izbiro sezonskih jedi.

Sobotni večer se bo zaključil s kulinarično-glasbenim spektaklom Wine & Gastro Urban Night Show in koncertom skupine Eter, ki bo s pop, funk, soul in disko uspešnicami vse do polnoči skrbela za izjemno vzdušje na plesišču.

Več o Urbanovem najdete na spletni strani www.urbanovo.hr

Oddih in raziskovanje neokrnjene narave

Pred kratkim je sicer Medžimurje kot prva hrvaška pokrajina prejelo priznanje Green Destinations za zeleno destinacijo in trajnostni turizem.

Območje je zelo privlačno zaradi številnih naravnih in kulturnih znamenitosti, kot so izvir termalne vode, arheološka najdišča, gradovi in cerkve. Obisk festivala Urbanovo lahko med drugim popestrite z oddihom v medžimurskih termah, v katerih so razvili edinstven 'healthness' koncept za vzpostavljanje ravnovesja telesa in duha.

Svoje goste spodbujajo, da se naučijo prisluhniti svojemu telesu in prepoznati njegove potrebe, saj na to v hitrem tempu življenja pogosto pozabljamo.

Izkoristite mesec maj za raziskovanje idiličnih vinogradov in še neznanih kotičkov le lučaj od slovenske meje. Kulinarične specialitete teh krajev in žlahtna kapljica vas ne bodo razočarali.

Starejše novice