Foto: Policiska uprava Ljubljana
Policistov se zgodbe migrantov velikokrat dotaknejo in naredijo več od tega, kar se od njih pričakuje.

Policisti Policijske uprave Koper so danes ob 5.42 prejeli klic državljana Afganistana, ki je pojasnil, da potrebujejo pomoč. 

Lokacije, kjer se nahajajo, ni poznal, povedal je le, da so v gozdu. Ob 6.12 je policiste poklical občan iz Rakitovca, h kateremu sta se zatekla migranta, državljana Irana in Afganistana, ki sta povedala, da je v gozdu še več oseb, med njimi ženska, ki je pravkar rodila.

Migrante so policisti skupaj s pripadniki Slovenske vojske po GPS koordinatah uspeli hitro locirati, skupaj jih je bilo deset, štirje državljani Irana in šest državljanov Afganistana.

Nahajali so se v gozdu, približno uro hoje iz Rakitovca. Reševalci, ki so na kraj prispeli skupaj z gasilci, so migrantom nudili pomoč, mamo in novorojenko so odpeljali v Splošno bolnišnico Izola, obe sta zdravi. Skupaj sta bili dve družini iz Irana in Afganistana, vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Ob 9.37 pa so policisti skupaj s predstavniki Slovenske vojske na Socerbu pri gradu našli državljanko Maroka s 7-mesečnim dojenčkom, ki se je prav tako rodil na poti, v Bihaču, oba sta prosilca za azil na Hrvaškem.

Tudi zanju so policisti zagotovili osnovno oskrbo. Poskrbeli so za suha oblačila in vse ostale potrebščine za fantka, predvsem ob pomoči Centra za tujce in koordinatorke s Centra za socialno delo v Kopru.

Policisti so še spomnili, da so nedolgo nazaj na območju Policijske postaje Ilirska Bistrica rešili družino z majhnimi otroci, ki je preživela celo noč v snegu in mrazu.

Policistov se zgodbe migrantov velikokrat dotaknejo in naredijo več od tega, kar se od njih pričakuje

Včeraj je eden od policistov na Policijski postaji Ilirska Bistrica sam poskušal razveseliti otroke družine migrantov, eden od otrok je star ravno toliko kot njegov sin.

Policisti se trudijo, da bi jim v decembru prižgali vsaj majhno iskrico upanja na boljše življenje, so še sporočili s Policijske uprave Koper.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mohamed Abozakok (nepreverjen)

I have been in Slovenia for three years and 7 months as student the Slovenian polices are so kind and helpful I’m really respect them so much . God protect them .

božidar (nepreverjen)

alah akbar

In reply to by Mohamed Abozakok (nepreverjen)

Franc s Piramide (nepreverjen)

Ja, prav imaš, bog na varuje naše policaje!

In reply to by Mohamed Abozakok (nepreverjen)

Franc s Piramide (nepreverjen)

Po štirih letih življenja v Sloveniji si se zagotovo naučil govoriti tudi kaj po naše, ali ne?
Ne rabi ti biti nerodno in napiši kar po slovensko.

In reply to by Mohamed Abozakok (nepreverjen)

Milan Malek (nepreverjen)

Lepo, več takih rabimo.

Franc s Piramide (nepreverjen)

Rojevajo v gozdu, kar tako mimogrede, vsakih 100 km enega ...

Starejše novice