Slika je simbolična.
V Mariboru je danes ponoči prišlo do ropa, pri katerem se je moški z motorjem pripeljal na bencinsko črpalko, natočil gorivo, nato pa z orožjem od delavcev zahteval denar.

Policisti Policijske uprave Maribor so bili danes okrog 2.50 obveščeni o ropu poslovnega prostora na območju Maribora.

Kot poročajo mariborski policisti, se je neznani storilec s 'cross' motorjem pripeljal na bencinski servis, natočil gorivo, nato pa vstopil v poslovni prostor z orožjem in odtujil gotovino.

Po prvih informacijah gre za moškega visokega okrog 185 centimetrov, suhe postave, oblečen je bil v črna oblačila, bele športne copate in rokavice, na obrazu pa je nosil masko.

Kot so še sporočili policisti, je bil opravljen ogled kraja kaznivega dejanja ropa, sedaj pa nadaljujejo z intenzivnim zbiranjem obvestil.

Prišlo je tudi do dveh drugih vlomov

Prav tako mariborski policisti poročajo, da je bilo v zadnjem dnevu vlomljeno v skladišče oziroma poslovni prostor na območju Ptuja.

Po dosedanjih informacijah neznani storilec ni odnesel ničesar, je pa nastala materialna škoda v višini 2000 evrov.

Vlomljeno je bilo tudi na območju Zgornje Voličine, prav tako v poslovni prostor, pri čemer je bilo odtujeno različno orodje, s čimer je neznani storilec lastnikom povzročil materialno škodo v višini 6000 evrov.

Voznici začetnici odvzeli vozniško dovoljenje

Med izvajanjem meritev hitrosti s stacionarnim merilnikom na območju Policijske uprave Celje je bila v nedeljo zjutraj izmerjena hitrost voznici začetnici iz okolice Maribora, ki je na odseku, kjer je hitrost vožnje omejena na 130 kilometrov na uro, peljala s hitrostjo 204 kilometrov na uro.

Voznica je nadaljevala s takšno vožnjo, saj je stacionarni merilnik na območju Slovenske Bistrice pokazal, da je tudi tam krepko prekoračila hitrost vožnje, in sicer je vozila 203 kilometre na uro.

Ustavili so jo mariborski prometni policisti, ki so ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno-komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes prejel 298 klicev, med temi 110 interventnih, oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 21 kaznivih dejanj,
  • 17 prometnih nesreč I. kategorije,  
  • dve prometni nesreči II. kategorije
  • osem prijav kršitev javnega reda in miru, od tega dve v zasebnem prostoru.

Komentarji (3)

Kurbinsin (ni preverjeno)

To so vsi uvozeni bodoci zdravniki in it-ji

počasni voznik (ni preverjeno)

takšno punco bi imel tudi jaz

pohorskisvizec

počasni, a pijanko z težko nogo na pedalu za hitrost?

Starejše novice