Slika je simbolična.
Policisti Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so med 6. uro včeraj in 6. uro danes, na interventno številko 113 prejeli 162 klicev, od tega 46 interventnih. V tem času so obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

  • osem kaznivih dejanj,
  • tri prometne nesreče I. kategorije,
  • osem povoženj živali,
  • enemu kršitelju cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • pet prijav kršitev javnega reda in miru, eno na javnih krajih in štiri v zasebnih prostorih,
  • en požar.

Največ prekoračitev hitrosti v naseljih

Med 19. in 25. aprilom so tudi na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti za zmanjšanje problematike hitrosti v cestnem prometu in evropsko usklajen nadzor cestnega prometa »SPEED«. 

Pri izvajanju poostrenih aktivnosti so poseben poudarek namenili ugotavljanju prekoračitev hitrosti, poostreno pa so nadzirali tudi kršitve nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo.

Policisti ujeli kar 709 prehitrih voznikov

V tem obdobju so ugotovili 709 prekoračitev hitrosti, od tega največ na cestah v naseljih, kjer je problematika hitrosti največja. Tam so ugotovili kar 605 kršitev.

Zaradi prekoračitev hitrosti je bila 491 kršiteljem izrečena globa, 216 kršiteljev je bilo opozorjenih, zoper dva pa je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Ugotovljenih je bilo tudi 117 kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo, zaradi katerih je bila 75 kršiteljem izrečena globa, 42 kršiteljev pa je bilo opozorjenih.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec (nepreverjen)

Fotka je narejena na Šentiljski c. , kjer redno merijo hitrost, tam je 1 del 30 km/h, 2 del pa 50 km/h...Do Hoferja!

Starejše novice