Obtožnica za uboj se je spremenila v umor. Obtoženemu zato sedaj, namesto pet do 15 let zapora, grozi od 15 do kar 30 let za zapahi.

Vse se je začelo v soboto, 10. septembra, malo po 18. uri, ko je osumljenec umora partnerke v Peskovcih poklical na telefonsko številko 113 in operaterju dejal, naj policisti pridejo na njegov naslov in jim nato priznal, da je vzel življenje 35-letnici.

Osumljenec se ni zagovarjal

Po prihodu policistov in kriminalistov različnih enot Policijske uprave Murska Sobota so ga pridržali in dva dni pozneje privedli pred preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča Murska Sobota.

Slednja je predlagala pripor zaradi umora in nevarnosti ponovitve zločina.

To je sprejel tudi osumljenčev zagovornik, odvetnik Mojmir Šafarič, znano pa je tudi, da se osumljenec v preiskavi ni zagovarjal.

Drži pa vsekakor, da je do družinske tragedije, v domači hiši v Peskovcih na Goričkem, prišlo zaradi ljubosumja 46-letnnika, ki doslej še ni bil nikoli kaznovan.

Šlo je za umor in ne uboj

Čeprav se Orešek pred preiskovalno sodnico ni zagovarjal, naj bi neposredno pred umorom, v shrambi domače hiše prišlo do verbalnega spora. Nato je žrtev z rokama začel daviti, nakar ji je okrog vratu zavezal pleteno vrečo in jo z dolgim kuhinjskim nožem zabodel v levi del prsnega koša.

To je povzročilo notranje krvavitve in nazadnje smrt.

Zaradi tega naj bi tožilka Jana Rogan, po končanem zaslišanju dejala, da bo zoper osumljenca vložila obtožnico za umor in ne uboj, kot je sprva sporočila murskosoboška policija.

Po tožilkinem mnenju je osumljeni žrtvi vzel življenje iz nizkotnih nagibov, zaradi ljubosumja. Partnerka si je preko telefona dopisovala z drugim moškim, za katerega je menil, da ga z njim vara.

Do vseh teh dokazov je tožilka prišla po preučitvi zaznamkov in drugih dokumentov, ki so jih na kraju dogodka in z zaslišanjem nekaterih prič zbrali kriminalisti.

Ker se je obtožnica spremenila v umor, obtoženemu sedaj, namesto pet do 15 let zapora, grozi od 15 do kar 30 let za zapahi.

Po umoru klical brata in sosedo

Po surovem umoru, okoli 18. ure, naj bi osumljenec pred prihodom policije opravil še nekaj telefonskih klicev.

Menda je klical brata, da naj pride po otroka in mu hkrati priznal, kaj je storil. Enako naj bi povedal tudi sosedi, ki jo je poklical in ji dejal, da ji več ne bo mogel pomagati pri opravilih okoli hiše.

Povedal naj bi ji še, da je otroka zaprl v sobo, sam pa gre v zapor. Prav omenjena soseda naj bi vedela največ o nesrečni družinici, tudi o njihovih finančnih in družinskih težavah.

Postajal je vse bolj ljubosumen

Osumljeni naj bi tudi priznal, da je izredno ljubosumen in si ne more pomagati. Trdil je, da ima telefonsko številko psihologa, ki ga bo poklial in ga prosil za pomoč, a se to ni nikoli zgodilo.

Po hiši naj bi prav tako nastavil prisluškovalne in snemalne naprave. Vse to, po prepričanju tožilke, govori o tem, da je ljubosumnost postala tako intenzivna, da je partnerki raje vzel življenje, kot da bi jo videl z drugim moškim.

Tudi zaradi tega naj bi obstajala ponovitvena nevarnost, če bi osumljenca pustili na prostosti, saj bi lahko umoril tudi moškega, ki si je dopisoval z njegovo pokojno partnerko.

Komentarji (1)

StivenSegal (ni preverjeno)

ja poglejte dedu se je sfuzlal in jo je šu pa poštimu. zdaj pa bo plačal kazen komjuniti- družbi❗ če bo imel malo jačeg advokata bo sedu 7,če pa ne pa bo sedu 23❗odvisn kolk bo investiru keša 💲❗

Starejše novice