Slika je simbolična.
Robert Pevec, ki je osumljen umora partnerice, je bil v preteklosti obetaven nogometaš. V reprezentanci do 21 let je bil soigralec Samirja Handanovića, Miša Brečka, Marka Šulerja, Branka Ilića in Zlatka Dedića.

Konec tedna je odmevala nova družinska tragedija v Dravogradu. Osemtridesetletni moški je kljub izrečeni prepovedi približevanja napadel in umoril pet let mlajšo bivšo partnerico.

Mama dveh mladoletnih otrok je bila prepeljana v bolnišnico, kjer pa je podlegla poškodbam. Zdaj je znanih tudi več podrobnosti o storilcu, nekdanjemu partnerju 33-letnice.

Po poročanju Slovenskih novic naj bi šlo za Roberta Pevca.

Osemintridesetletnega Korošca se morda nekateri spominjate tudi z nogometnih zelenic, saj je pred leti igral tudi v prvi slovenski ligi.

Z Dravogradom igral v prvi ligi 

Pevec je bil nogometaš Dravograda, v dresu katerega je igral že v mladinskih kategorijah, ob koncu sezone 2002/03 pa je debitiral tudi v najmočnejšem slovenskem tekmovanju.

Na tekmi z ajdovskim Primorjem, 13. aprila 2003, ga je trener Mihajlo Petrović v igro poslal sredi drugega polčasa. Tesne zmage so se veselili gostitelji Ajdovci.

Pevec je vidnejšo vlogo v ekipi Dravograda dobil v sezoni 2003/04, ko so se Korošci poslovili od prvoligaške druščine. Tedaj je v 19 nastopih zbral 1570 minut igre in se trikrat vpisal tudi med strelce. Ligaškega prvenca se je razveselil na tekmi s Celjem.

Bil je tudi mladi reprezentant Slovenije

Da je šlo za perspektivnega nogometaša, dokazuje tudi podatek, da je oktobra 2003 zaigral tudi za reprezentanco Slovenije do 21 let. 

V kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2004 je zamenjal Marka Božiča, reprezentančno slačilnico pa si je tedaj delil z imeni, kot so Samir Handanović, Mišo Brečko, Marko Šuler, Branko Ilić, Zlatko Dedić, Dalibor Stevanović in Dare Vršič.

Dres mlade selekcije je nato še dvakrat oblekel leta 2005, na kvalifikacijski tekmi z Belorusijo in prijateljskem obračunu z Omanom.

Iz Dravograda v Avstrijo

Pred leti obetavni nogometaš je Dravogradu po izpadu iz prvoligaške konkurence pomagal tudi v drugi ligi, v začetku leta 2006 pa se je odločil, da se preizkusi v nižjih avstrijskih ligah.

Med januarjem 2006 in julijem 2015 je bil član četrtoligaša Bleiburga iz koroškega Pliberka, nato je eno sezono igral za Ruden, po povratku v Pliberk pa je februarja 2020 znova oblekel dres Rudena.

Po podatkih s spletne strani avstrijske nogometne zveze je pri severnih sosedih odigral 234 ligaških tekem oziroma več kot 20.000 minut, dosegel pa je tudi 40 zadetkov.

Komentarji (4)

SLO (ni preverjeno)

Katastrofa od 'človeka'! Sedaj sta postala otroka siroti in prepuščena tujim ljudem.

SLO (ni preverjeno)

V petek je bil storjen incident v okolici Maribora, ko je ena baraba z avtomobilom zasledoval, preprečeval vožnjo enemu dekletu. Pri tem dejanju je poškodoval njeno vozilo, da ni več uporabno ji grozil... Zakaj o tem primeru pišem? Ta oseba se namreč še zmeraj prosto giba na prostosti. Očitno ukrepajo, ko se zgodi nekaj hudega?! Če so zakoni tako slabi je potrebno te zakone nemudoma popravit!

clivija (ni preverjeno)

na vislice ga je treba natakniti in to takoj brez sodbe !!!!!!

Suska (ni preverjeno)

In kaj naj pomeni objava njegove nogometne kariere??Je zato manj kriv?Veljati bi moralo oko za oko,zob za zob!Brez pardona!

Starejše novice