V streljanju na Dolenjskem poškodovana policistka.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da je popoldne na območju Šmarjete na Dolenjskem moški streljal na policiste. V incidentu je bila poškodovana policistka, storilec pa je pobegnil s kraja dogodka.

Kriminalisti so ga pozneje našli doma, kjer se je sam poškodoval, zaradi hudih poškodb je bil odpeljan v bolnišnico.

Napihal, odšel domov po puško, nato pa streljal na policista

Kot je v izjavi za medije povedal pomočnik direktorja Policijske uprave Novo mesto Andrej Zbašnik, sta danes nekaj po 14. uri v naselju Šmarjeta policist in policistka policijske postaje Novo mesto izvajala nadzor cestnega prometa.

Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola sta odredila alkotest 62-letnemu vozniku in ugotovila, da ima v krvi 0,61 miligrama alkohola na liter.

Odvzela sta mu vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo, 62-letnik pa si je uredil prevoz domov.

Čez slabe pol ure se je 62-letnik pripeljal nazaj na kraj, kjer sta policista izvajala nadzor prometa, stopil iz vozila, segel na zadnji sedež po orožje, šlo naj bi za puško, in začel streljati na policista.

Pri tem je bila policistka površinsko ranjena v desno ramo, policist pa ni bil poškodovan. Več nabojev je zadelo avtomobil.

Policista proti strelcu nista uporabila strelnega orožja.

Čez približno deset minut so bili policisti nato obveščeni, da se je 62-letnik doma sam poškodoval s strelnim orožjem. Trenutno je v bolnišnici, njegovo zdravstveno stanje pa ni znano.

Na vozilu več kot deset sledi strelnega orožja

Tako na mestu, kjer je prišlo do streljanja, kot na policijskem vozilu in na domu 62-letnika ogled še poteka, policija bo dala več informacij, ko bo znanih več podrobnosti.

»Lahko pa povem, da je na vozilu več kot deset sledi strelnega orožja,« je povedal Zbašnik.

Po besedah v. d. generalnega direktorja policije Senada Jušića je danes žalosten dan za slovensko policijo.

To, da je storilec uporabil orožje proti policistki in policistu, je po njegovih besedah še en dokaz več, kako nevaren je poklic policistov, ki dnevno tvegajo življenja za zagotavljanje varnosti prebivalk in prebivalcev.

Takoj po dogodku se je osebno srečal s policistko in policistom. Obema je bila zagotovljena psihološka pomoč. Ta jim bo nudena tudi vnaprej, je povedal.

Komentarji (5)

Proti policijs… (ni preverjeno)

24urcom/novice/crna-kronika/streljanje-na-dolenjskem-vec-ranjenih-neuradno-tudi-policisti

petruška (ni preverjeno)

Še en dokaz kako butasti so policisti. Proti strelcu nista uporabila orožja! Preluknjat bu ga morala kot Švicarski sir! Idiota butasta!!! Kaj sta razmišljala? Verjetno sta se igrala tarče.

dejstvo (ni preverjeno)

Zadnjič se pripelje policijski avto, pa vun stopi pujsa 160 cm pa čez 100 kg, takšno pa ja ne more zgrešiti.

Leka (ni preverjeno)

Domov je šel po vozniško in se spomnil da so mu jo že vzeli pred časom .....

Jankec (ni preverjeno)

Klinc,po njivah "neznanci" kradejo krompir policaji pa namesto,da bi iskali tatove čakajo ob cesti in maltretirajo poštene ljudi.Ni čudno,da se je možakarju stragalo.

Starejše novice