Zakaj podrobnosti kriminalistične preiskave nedavnega streljanja Mariborčani izvedo od poslancev in ne od policije?

Le nekaj dni za tem, ko je Maribor pretresel krut pretep, v katerem je bil huje ranjen 25-letnik, ki je kasneje tudi izgubil življenje, je javnost dodatno razburila še novica o streljanju. Kot so 10. januarja sporočili iz Policijske uprave Maribor, je neznani voznik z neznanim vozilom, v gozdu na Tezenski ulici v Mariboru streljal na vozilo, v katerem sta bila dva potnika.

Dogajalo naj bi se naslednje ...

Neznanec naj bi najprej prehitel vozilo, ki ga je vozil 34-letnik iz Maribora. Med prehitevanjem naj bi neznana oseba večkrat ustrelila proti njegovemu vozilu in vozilo tudi nekajkrat zadela. Med dogodkom je bil v vozilu, na katerega je neznanec streljal, tudi 31-letni Mariborčan, vendar nihče od njiju ni bil poškodovan, so tedaj sporočili policisti. Policija naj bi primer obravnavala kot poskus uboja, a v javnosti so se v teh dneh pojavila ugibanja, ali je do dogodka sploh prišlo.

»Bila je informacija, da tam stvari niso ravno take, kot so se kazale v prvem poročilu,« je po sredini seji Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb dejal njen predsednik Branko Grims, sicer poslanec SDS, in nakazal, da do omenjenega streljanja sploh ni prišlo oziroma je šlo za lažno prijavo.

Kaj policija preiskuje?

»Streljanje nikakor in v nobenem delu ne sovpada s pretepom na Vodnikovem trgu,« je na vprašanja novinarjev na današnji novinarski konferenci mariborske policije najprej odgovoril prvi mož mariborskih kriminalistov Robert Munda in nato nadaljeval:

»Preiskava je na tej stopnji, da če bi kar koli povedal, bi prejudiciral zadeve. Nesporno je, da smo ugotovili z ogledom, da gre za poškodbe na vozilu, to pa je tudi vse, kar lahko povem.«

Nekje med (pre)dolgim jezikom, policijskim delom in interesom javnosti

A o isti preiskavi je že v sredo, po končani seji Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ki je razpravljala o učinkovitosti pri pregonu organiziranega kriminala zaradi nedavnih dogodkov v Mariboru, precej bolj odprto spregovoril Grims.

Kako torej Munda komentira, da izsledki preiskave, pa naj je šlo za lažno prijavo ali ne, uhajajo v javnost ob robu sej parlamentarnih komisij, medtem ko mariborska policija izsledkov uradno še ni predstavila. 

»Domnevam, da je gospod Grims to informacijo nekje dobil, kje težko ocenjujem, ampak vsak primer, ki ga obravnavamo, ga obravnavamo na način, da preverimo verodostojnost podanih informacij, v prvi fazi pa preverjamo tudi okoliščine prijave. Vendarle izhajamo do zaupanja občana, ki nam podaja neko prijavo, ko gre za tako hudo obtožbo,« je pojasnil Munda.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
partizano (nepreverjen)

V času ko sem bil še sodelavec udbe smo to uredili po hitrem postopku,,,Če ni bil naš << uzela ga magla ,sedaj pa ppreiskujejo in preiskujejo na koncu pa sodišče vse vun spusti

medvedka pri… (nepreverjen)

danes pa je na oblasti Cerar in tako kot je bilo ne gre

Starejše novice