Le nekaj dni nazaj smo poročali o nenavadni nesreči, v kateri je 7-letni otrok trčil v starejšo kolesarko. Zgodba se je končala tragično.

7-letni otrok je namreč kolesaril po betonski ploščadi med stanovanjskimi bloki na Ulici Staneta Severja v Mariboru. Na koncu ploščadi je, ob betonskih stopnicah, zapeljal po travnati nabrežini navzdol na asfaltirano površino za pešce.

Ravno takrat je po tej površini za pešce prikolesarila 76-letna kolesarka. Otrok je s kolesom trčil v njen desni bok, nakar sta oba padla, kolesarka se je ob tem hudo telesno poškodovala, zaradi česar so jo z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Danes pa so sporočili, da je starejša kolesarka v bolnišnici umrla.

Kraj prometne nesreče so, pod vodstvom dežurnega preiskovalnega sodnika in v navzočnosti pristojne državne tožilke, opravili policisti Postaje prometne policije Maribor.

Policisti bodo zoper mamo otroka izvedli prekrškovni postopek, saj otrok ni imel brezhibnega kolesa in še ni opravil kolesarskega izpita. Prav tako nobeden od vpletenih ni uporabljal kolesarske čelade.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CInik (nepreverjen)

Umrl je človek, ukrep pa bo ta, da bodo delili položnice za par 10 eur. In kolesarska varnost bo boljša...

Kaj pa? (nepreverjen)

Kolesarska varnost bi bila zadostna, če obe partiji ne bi uporabljali nekolesarksih površin za kolesarjenje.
Isto kot pri avtu - če si butelj in kršiš predpise, se ne zanašaj na pravilno vožnjo drugih voznikov ampak bodi prepričan, da se lahko zaletiš v drugega butlja, ki prav tako krši predpise.

In reply to by CInik (nepreverjen)

Lex_Luthor (nepreverjen)

Če bi se mama pisala Janković, se ji ne bi zgodilo nič...

Off (nepreverjen)

Kdo ni opravil svojega dela ? AVP izobražuje šolske otroke !Kaj so jih naučili? MB je primer prometnega KAOSA. Kje so policaji in redarji ?

grozni joža (nepreverjen)

Pa dajte na policiji,..pa vi ste največji bedaki v naši džavi,..tako kot novinarji,..... Splet neugodnih dejavnosti,....oz. ob neoravem času na nepravem mestu,..Zdaj je 7 letni otrok kriv da je umrla gospa stara 76 let,.... Ja zajebite njegovo mlado življenje in življenja v njegovi družini,..Saj za to ste za drugo pa res nič od nič,... SRAM vas BODI,... !

Kritik (nepreverjen)

Redarska služba in policija nista opravila svojega poslanstva . Pričakujem ,da bodo ob vsakem takšnem nesrečnem dogodku vrnili plače !

Kridiot (nepreverjen)

Boš ti plačal, da zaposlijo še par milijonov ljudi, da lahko celotno državo cel čas opazujejo?

In reply to by Kritik (nepreverjen)

Default (nepreverjen)

Pankrt usivi star komaj 7 let pa ima na vrsti ze zivljenje nesposobni mati

bine55 (nepreverjen)

Zakaj taki ljudje kot si ti obstajajo? GOLAZN

In reply to by Default (nepreverjen)

snopsar (nepreverjen)

@Default; Nesreča nikoli ne počiva in se zgodi, ko to najmanj pričakujemo. Žal v tem primeru, usodno za gospo. Starši in otrok so gotovo v šoku in bodo to tragično izkušnjo nosili na duši vse življenje. Zato ne vidim potrebe, da bi jih taki kot si ti še dodatno žalili in obremenjavali. Naslednjič, ko boš pisal komentar, preveri kako in kaj pišeš ali pa sploh ne piši, (boš izpadel bolj pameten). Pa lep pozdrav!

In reply to by Default (nepreverjen)

Starejše novice