Mariborski umetnostni sejem deluje že šesto leto, pri katerem gre za promocijo številnih priznanih slovenskih umetnic in umetnikov ter nacionalno uveljavljanje sodobnih slovenskih in pa tudi mednarodnih vizualnih umetnosti.

Četudi je epidemija novega koronavirusa zaprla vrata galerij in muzejev, pa lahko v umetnosti kljub temu uživamo na spletu. V virtualno okolje se je tako bil primoran prestaviti tudi letošnji art-MUS oziroma mariborski umetnostni sejem, ki letos poteka že šesto leto.

Tudi na letošnjem sejmu sodelujejo številni priznani slovenski umetniki in umetnice ter več slovenskih prodajnih galerij Tokrat sejem vključuje 140 slovenskih umetnikov in 14 slovenskih galerij. art-MUS pa še hkrati povezuje raznolike umetniške akterje, cenilce umetnosti, kritike, umetnike, galeriste, zbiratelje, ljubitelje, umetnostne zgodovinarje, študente in dijake.

»Hočemo promovirati in spodbujati prodajo številnih priznanih slovenskih umetnikov ter nacionalno uveljavljanje sodobnih slovenskih in tudi mednarodnih vizualnih umetnosti,« pravijo ustvarjalci sejma.

Sejem bo potekal ves december

Vsako leto sejem poteka s sproščenim druženjem in zanimivimi strokovno-umetniškimi diskusijami, ki povezujejo obiskovalce in prisotne umetnike. Letos žal zaradi epidemije vse to ne bo mogoče, bodo pa ves december skušali približati umetnine, umetnice in umetnike iz ateljejev ter strokovnjake z videi preko spleta.

Ljubitelji umetnosti lahko tako že obiščejo spletno stran Art-MUS.si, ki zajema predstavitev več kot sto priznanih slovenskih umetnikov mlajše in starejše generacije, na strani pa sodelujejo tudi slovenske komercialne galerije in mariborski galeristi.

Sodelujete lahko tudi na spletnem sejmu umetnin, kjer že omenjeni umetniki ponujajo svoje stvaritve. 

Starejše novice