Legendarna slovenska razvedrilna oddaja ‘Poglej in zadeni’ se je pod vodstvom Stojana Auerja vrnila na oder v nepozabnem spektaklu, polnem čustvenih vrhuncev, smeha in glasbenih poslastic.

Včerajšnji večer je bil zaznamovan s spomini, plesom in glasbenimi nastopi ob posebni obuditvi kultne slovenske razvedrilne oddaje ‘Poglej in zadeni’.

Izjemna zasedba izvajalcev

Dogodek, ki ga je organiziral voditelj in ustvarjalec oddaje Stojan Auer, je potekal v Festivalni dvorani v Mariboru, kjer so se zbrali številni oboževalci in sodelujoči iz zlatih časov oddaje, skupaj s prepoznavnimi osebnostmi. 

Na odru Festivalne dvorane se je zvrstila izjemna zasedba izvajalcev, ki so zasloveli v oddaji ‘Poglej in zadeni’ v 90. letih. Med njimi so se pojavili tako domači kot tudi mednarodno priznani glasbeniki, ki so nekoč nastopali na televizijskih zaslonih.

Auer je tako obudil sodelovanje s številnimi glasbenimi zvezdami. 

Nastopili so Alfi NipičKingstoniJenny Berggren iz skupine Ace of Base, Dominik KozaričDavor RadolfiBabilon s pesmijo ‘Kriv za vse laži, Magic AffairSandi CenovSkupina Victory, pevka skupine ColoniaPower Dancers in Venna (ET) s pesmijo ‘Tek je dvanajst sati’. Med posameznimi izvajalci je nastopil tudi čarodej Danijel Gorjup, za konec pa sta na oder stopila še Jan Plestenjak in Severina, kot zadnje presenečenje večera pa je Auer prvič v Slovenijo pripeljal Loua Bega s pesmijo Mambo no. 5.

Vrnitev oddaje ni bil le glasbeni spektakel, temveč tudi priložnost za osvojitev razkošnih nagrad. Prva nagrada, vredna 1500 evrov, je srečnežu zagotovila tedenski oddih na luksuznem plovilu. V drugi nagradni igri se je občinstvo potegovalo za prenosni računalnik v vrednosti 1200 evrov, zadnja podeljena nagrada pa je bila eksotično potovanje na otok Zanzibar.

Razcvet in slava oddaje v 90. letih

‘Poglej in zadeni’ je prvič zasvetila na televizijskih zaslonih leta 1991 in hitro osvojila srca gledalcev po vsej Sloveniji. Oddaja je postala nekakšna institucija petkovih večerov, saj je  v obdobju med leti 1991 in 1996 živela svoj razcvet in tako postala nepogrešljiv del tedenskega ritma gledalcev po vsej Sloveniji. 

Voditelj Stojan Auer je spretno povezoval svetovno znane glasbenike, pestre nagrade in nepredvidljive igre, ter tako ustvaril oddajo, ki je presegla zgolj medijski format in postala del kolektivnega spomina generacij. 

‘Poglej in zadeni’ je takrat z rekordnimi 65 odstotki gledanosti postala najbolj gledana razvedrilna oddaja v zgodovini Slovenije, ki je pustila neizbrisen pečat v zgodovini slovenske televizije.

Čustvena povezanost in pomen obuditve oddaje

Obuditev oddaje 'Poglej in zadeni' ni bila le nostalgija za preteklimi uspehi, temveč tudi priložnost za oboževalce, da ponovno doživijo čarobnost trenutkov, ki so zaznamovali njihovo mladost. Uprizoritev oddaje je tudi združila različne generacije in ponudila možnost za srečanje z glasbenimi ikonami, ki so nekoč zabavale in navduševale slovensko občinstvo.

Dogodek je s svojim uspehom potrdil trajno mesto 'Poglej in zadeni' v srcih gledalcev ter pokazal, da nekatere oddaje z leti postanejo prava klasika, ki se je ljudje veselijo še desetletja pozneje.

Komentarji (6)

44 (ni preverjeno)

cestitke

mislimmmm (ni preverjeno)

Venna ali Vanna?

kunda (ni preverjeno)

Stojan naj kupi rtv center maribor saj ti kateri delajo dosedaj zgleda da hodijo samo v službo

11 (ni preverjeno)

Baje je polovica nastopajočih pred nastopom morala zaužit glukozamin.

JBT (ni preverjeno)

RTS Maribor je podn od podna . Kdo to podpira ?

pohorskisvizec

Bravo Auer. Radio Mb in RTV Maribor sta luzerja proti temu. Saj jih bodo ukinili!

Starejše novice