Foto: Bobo
Revijski festival Best of Doc #2 bo predstavil izbor desetih najboljših dokumentarnih filmov, ki so bili v Franciji distribuirani v zadnjih dveh letih. Med njimi je tudi slovenski dokumentarni film mariborskega režiserja.

V organizaciji francoske iniciative Documentaire sur grand ecran bo med 3. in 9. marcem potekal revijski festival Best of Doc #2. Predstavil bo izbor desetih najboljših dokumentarnih filmov, ki so bili v Franciji distribuirani v zadnjih dveh letih. Med njimi je tudi slovenski dokumentarni film Playing Men režiserja Matjaža Ivanišina.

Playing Men, esejsko oblikovan film o igri in kreativnosti, je v izboru poleg filma Monrovia, Indiana ameriškega dokumentarista Fredericka Wisemana tudi edini film, ki ni nastal v francoski produkciji, poroča STA.

Playing Men je bil v Franciji distribuiran v prvi polovici lanskega leta, distribucijo za francosko govoreče države pa je prevzel priznani francoski distributor avtorskih, umetniških in hibridnih filmov Shellac.

Doživel je izjemen odziv kritikov in francoskega občinstva. O tem, kako dobro je bil film sprejet v Franciji, priča tudi dejstvo, da ga je na seznam najboljših filmov leta 2020 uvrstila kar polovica od članov uredniškega odbora znamenite francoske filmske revije Cahiers du Cinema.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice