Potapljaško društvo Maribor je 18. marca tradicionalno čistilo strugo reke Drave in se pridružilo akciji Mestne občine Maribor.

V sklopu čistilne akcije MOJI ODPADKI - MOJA SKRB, katere organizator je MO Maribor so potapljači iz Slovenije in tujine stopili skupaj, ter očistili reko Dravo. Akcija v Mariboru je potekala od Koblerjevega zaliva do Vodnega stolpa na Lentu.

Prireditev je imela poudarek na Dravi in življenju z njo. Cilj akcije oz. projekta pa je ozaveščanje in informiranje ljudi o dejstvih povezanih z našo reko, z možnostmi rekreacije na njej in preganjanju strahu pred reko.

»Primarna akcija ekološke akcije je, da potapljači gremo v vodo in odstranimo kosovni odpad,« meni Vojo Erakovič iz Potapljaškega društva Maribor, ki je izpostavil pomembnost povezovanja s skupim ciljem, to je ohranjane naravnega habitata. 

»Bolj smo se začeli povezovati z drugimi društvi, ki skrbijo enako za vodo kot mi. Tako smo se pred leti povezali z Ribiško družino Maribor, ki opozarjajo katere živalske vrste nam tukaj pred očmi izginjajo in izumirajo in preko sodelovanja probamo tudi ta vidik osvetlit.«

Sodelovanju so se tako pridružili: Mariborski splavarji, Ptuj – Potapljaško Društvo Ptuj, Varaždin – Klub Podvodnih Aktivnosti Drava, Ribiška Družina Maribor, Gasilska Brigada Maribor; za animacijo otrok je poskrbel zavod MARS

»Letos je bilo izredno težavno zaradi gradbenih del, ki potekajo. Zato še enkrat zahvala splavarjem, da smo letos s splavom uspeli,« je izrazil zahvalo Vojo Erakovič. Potapljači so iz Drave izvlekli nekoliko kubičnih metrov odpadnega materiala, prometnih znakov, akumulator in kolo.

 

V Varaždinu, Ptuju in Mariboru je potapljanje potekalo istočasno; ob koncu čistilne akcije pa je potekala izmenjava mnenj in izkušenj. Iz Varaždina se je oglasil Klub Podvodnih Aktivnosti Drava, čigar člani so prečesali približno 100 metrov obale ob Dravi in na srečo ni bilo veliko odpadnega materiala. 

Komentarji (3)

Legionar (ni preverjeno)

MBajk v Dravi ? Noviteta v MB .

RP (ni preverjeno)

Nova priloznost pac... 🤣

In reply to by Legionar (ni preverjeno)

RP (ni preverjeno)

Ja, lepo. Kdaj bomo pa cistili Maribor po politicni liniji?

Starejše novice