Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Mariborski župan Saša Arsenovič je za danes sklical novo sejo mestnega sveta, na kateri bo poskušal spraviti pod streho drugo branje občinskega proračuna za letošnje in prihodnje leto.

Z doseganjem podpore v novi sestavi mestnega sveta ima mariborski župan Saša Arsenovič velike težave, saj mu nasprotujejo tako v nedavno močno povečani svetniški skupini SDS kot Gibanju Svoboda.

Drugo branje proračunov je bilo na dnevnem redu seje 6. aprila, a so takrat mestni svetniki z večino glasov izglasovali predlog svetnika Stranke mladih - Zeleni Evrope Igorja Jurišiča, da se odločanje prestavi za 14 dni, vmes pa vključi v proračun manjkajoča sredstva, ki bi jih država morala zagotoviti občini za izpolnjevanje obveznih nalog, ki jih je z zakoni prenesla nanjo.

Predlog je kljub zatrjevanju župana, da se s tem ogroža delovanje občine, podprlo 22 od prisotnih 42 svetnikov. Med njimi so bili predstavniki svetniške skupine SDS, ki ima po združitvi z Listo Franca Kanglerja - NLS 12 glasov, in Gibanja Svoboda z 10 člani.

Letošnji proračun je predlagan v višini 190,9 milijona evrov

Mestna uprava je kasneje na sestanku svetniških skupin pojasnila, da zneska podfinanciranosti občine ni mogoče vključiti v proračun.

Zato je bil po navedbah občine dosežen konsenz, da bo ob proračunu mestni svet danes sprejel še ugotovitveni sklep, s katerim bo znova opozoril vlado na problem podfinanciranosti Mestne občine Maribor ter pozval k spremembi zakona o financiranju občin.

Letošnji občinski proračun je predlagan v višini 190,9 milijona evrov, kar je za okoli 1,7 milijona evrov manj kot v prvi obravnavi. Proračun za prihodnje leto pa je s 145,5 milijona evri za 3,4 milijona višji od prvotnega predloga. Lanski proračun je znašal 181,9 milijona evrov.

Na dnevnem redu današnje seje je tudi predstavitev zaključnega računa proračuna občine za leto 2022.

Komentarji (6)

Katja7 (ni preverjeno)

USPELO??????WTF?????
Ta gnoj bo izsiljeval tako dolgo,dokler ne bo dosegel podražitev.Fukjen folk,ki ga je volil.Tipično slovensko:bolj ste v kurcu,še bolj si očitno želite biti v kurcu,da volite to mafijsko,lopovsko,kradljivo,čefursko nesnago.Jebite se,kreteni.Plačujte tisti,ki ste ga volili.

Leka (ni preverjeno)

Nehaj zasmrajati okolico in se izseli iz MB .

In reply to by Katja7 (ni preverjeno)

BUDALA (ni preverjeno)

leze drek v tvoje lape smrad komaj čakamo nekateri dan in ta je tu tu ti si mojemu sinu prepovedal vožnji drek

MB dno (ni preverjeno)

SD MB opanković bo do konca uničil in pokradel to obubožano mesto, kar še ni uspelo Soviću in kangli! Mafijaš ima preprost načrt, čim več prihodkov in čim manj stroškov, več bo za pokrast preko lažnih in skorumpiranih projektov, PR agencij, storitev, analiz,... SD šola! Ljudje, rešujte se, kdor se more iz te skorumpirane SD+SDS greznice MB!

Leka (ni preverjeno)

Tudi jaz se ne strinjam z vsem kar ustvarja župan Arsenovič in svetniki ,vendar je potrebno opozarjati na boljše rešitve namesto uničevanja Maribora kot počnejo sedaj .

Mojster črni p… (ni preverjeno)

Kateri izmed komentatorjev je polomil drevesa in uničeval nasade zato ker je jezen na župana ? Koga jaz dobim mu roke polomim ,da bo do smrti jedel na slamico .

Starejše novice