Mariborska občina in ministrstvo za kulturo sta se dogovorila, da bosta 24 milijonov evrov vreden projekt Center Rotovž financirala vsak polovico.

Med vodstvom Mestne občine Maribor in ministrom za kulturo Vaskom Simonitijem je danes potekal videokonferenčni sestanek na temo projekta Center Rotovž.

Sestanka so se udeležili še podžupana Alenka Iskra in Gregor Reichenberg, vodja projektne pisarne Mestne občine Maribor Barbara Mikuš Marzidovšek, arhitekt Rok Žnidaršič, s strani ministrstva pa je bila prisotna državna sekretarka Ignacija Fridl Jarc.

Država bo zagotovila polovico finančnih sredstev

Projekt Center Rotovž vključuje izgradnjo nove osrednje enote Mariborske knjižnice, poleg tega pa na Rotovški trg umešča še galerijo in art kino. Minister je izrazil naklonjenost projektu in povedal, da ne vidi ovir za to, da bi ministrstvo za kulturo projektu prišlo naproti tudi v finančnem smislu.

Center Rotovž je bil, tako pravijo na ministrstvu za kulturo, prepoznan kot razvojni projekt, ki ga bo država sofinancirala v vrednosti 50 odstotkov predvidene končne vrednosti projekta. To je 24 milijonov evrov, v kolikor bo lasten delež na projektu zagotovila tudi Mestna občina Maribor.

Začetek gradnje je predviden že prihodnje leto

Kot so sporočili iz občine, je razveseljujoča je tudi časovnica projekta, saj je predviden pričetek del že prihodnje leto in zaključek konec leta 2022 oziroma v začetku leta 2023.

Vsak deležnik, tako Mestna občina Maribor kot država, mora torej v svojih proračunih zagotoviti financiranje, sta bila enotnega mnenja župan Maribora in minister za kulturo.

Komentarji (3)

Bugahsd (ni preverjeno)

To bi morala biti prva informacija dneva Ptujski prepisovači.

Milan67 (ni preverjeno)

Bravo Arsenovič!

Mariborcan1970 (ni preverjeno)

Odlično. Pohvala ministru in županu!

Starejše novice