V Maribor se ta konec tedna ponovno vrača Festival alternativne kulture - FAK, ki bo tudi letos poskrbel za dvig decembrskega vzdušja v mestu.

Enajstdnevni festival bo na devetih dogodkih, ki se bodo zvrstili na kar treh lokacijah, med 21. decembrom in 1. januarjem združil ljubitelje dobre zabave in alternativnih umetniških oblik. 

Po večih lokacijah po mestu

Ta petek, 21. decembra, se odpirajo vrata druge sezone Festivala alternativne kulture, ki je letos še večji, za dan daljši, z bogatejšim programom, in se bo razširil po večih lokacijah po mestu. Tudi letos so na festivalu združili čimveč glasbenih žanrov ter tako vsakemu obiskovalcu ponudili večer, ki mu je pisan na kožo.

Ljubitelji alternativnih umetniških oblik bodo tako lahko uživali v večerih hip hopa, housa, disca, drum'n'bassa, elektronike, rapa, techna ter tistih, žanrsko neopredeljenih. 

V Udarniku se bo pekla Rolada, v Vilinsko mesto pride Kukla 

Festival alternativne kulture bodo otvorili fantje iz Courtyarda, ki v Mariboru že dlje časa ustvarjajo disco-house večere pod imenom Rolada. V Kinu Udarnik se jim v petek, 21. decembra, pridružuje belgijski DJ Nachtklank, ki obožuje vinilke ter je vsesplošni strokovnjak za house in disco. 

V soboto, 22. decembra, na oder Udarnika pridejo svojo novo ploščo Troglav predstaviti vladarji slovenske urbane scene - Matter. 

Nastopila bo mlada beograjčanka Nevena Jeremić

Na božični dan se bo v Kinu Udarnik slišalo vse od disca, acid housa, elektronike in tehna, saj iz Beograda prihaja mlada nadebudna DJka Nevena Jeremić, ki je letošnje poletje navdušila na festivalu Exit v Novem Sadu. 26. decembra se FAK seli čez cesto, v Vetrinjski dvor v Vilinsko mesto, kamor prihaja Kukla oziroma samooklicani slovanski gangsta geisha pop band transformer, v glasbi katere je jasno zaznati stilistično spogledovanje tako s srbskimi divami Miloševićeve ere kot z R&B boginjami Bushove ZDA in vplive ljudske glasbe z Balkana. 

Tekochee Kru razprodal mesec pred koncertom

Festival se nadaljuje s koncertom edinstvenega Magnifica, ki bo na svojem prvem koncertu v Kinu Udarnik poskrbel za šov ter vsem ponovno predstavil Silvijo, Cici Mici in poslušalce popeljal čez Tivoli. 

28. decembra bo Festival potekal na kar dveh lokacijah, v Kinu Udarnik se bodo magnetila tla na drum'n'bass večeru Magnetic Shift Beta z avstrijskim duom Dossa&Locuzzed, medtem, ko se bodo v Rožmarinovo Vinoteko vrnila zlata leta prave disko glasbe izpod prstov Shu Shu in Disco durum. 

Novo leto ob zvokih elektronske glasbe

Enajstdnevni festival se bo počasi sklenil z že zdaj razprodanim koncertom mariborskih rap legend, skupine Tekochee Kru. Fantje bodo pred razprodano dvorano Kina Udarnik obeležili 15. obletnico obstoja ter zarepali vse od začetkov do danes. 

Za zaključek festivala bodo obiskovalci lahko ob zvokih elektronske glasbe pričakali novo leto. Na FAK OFF silvestrski zabavi bodo nedvomno navdušili Glia, Afekt in Tim Urbanya. Kar pomeni, da četudi FAK ne zagotavlja ognjemeta na nebu, bo v Udarniku definitivno glasno in bleščeče.

Starejše novice