Vodenje pohorskih hotelov Videc, Bolfenk, Arena in Pohorske terase vsaj za eno leto prevzema mariborski podjetnik Miran Ferk, lastnik podjetja Playgreen.

Mariborski podjetnik Miran Ferk je s svojim podjetjem Playgreen postal nov najemnik hotelov Arena, Bolfenk in Videc ter Pohorske terase. Vodenje hotelov vsaj za eno leto prevzema s septembrom in zatrjuje, da sega njegova vizija širše, kot pa le do športnega turizma.

Za Mariborinfo je Ferk razkril, da namerava narediti preskok v kulinaričnem smislu in predvsem storitvi - prav dvig nivoja storitev označuje za ključnega. 

»Naprej bo hotele potrebno primerno osvežiti, ker zdaj so res mogoče malo utrujeni. Prevzem je 1. septembra in vztrajal sem pri tem, da se pogodba podpiše prej, da lahko pričnem sestavljati strokovno ekipo in tudi prodajati zimske smučarske pakete, razmišljamo pa tudi o dodatnih ponudbah in paketih v teh mrtvih mesecih pred zimo, ko še ni smučanja,« je v telefonskem pogovoru za Mariborinfo dejal Ferk. 

Mariborski podjetnik priznava, da prevzem pohorskih hotelov ni tako majhnen zalogaj, kot bi nepoznavalec lahko sklepal: »Že večkrat sem poudaril, da sem te hotele tudi sam vodil in poznam njihovo poslovanje. V njih vidim poslovno priložnost tako zase kot za zaposlene pa tudi za celo mesto Maribor in za celo regijo.« 

Še vedno namerava kupiti hotele 

Ferk ostaja zainteresiran kupec vseh omenjenih hotelov, kar je za Mariborinfo potrdila tudi Družba za upravljanje terjatev bank. »V najemni pogodbi je tudi predkupna pravica, tako da pogovori o nakupu potekajo dalje. Interes za nakup teh hotelov še vedno obstaja,« je zagotovil nov najemnik pohorskih hotelov. 

Višino najemne pogodbe ne razkrivajo ne slaba banka, ne Ferk, saj da gre za »poslovno skrivnost«. »Tega ne morem razkriti,« je dejal Ferk, ki zagotavlja, da bo velik del truda usmerjen v grajenje pozitivne zgodbe okoli Snežnega stadiona ali »mariborske dnevne sobe«, kot mu pravi.

»Moje želje so, da bi do začetka zimske smučarske sezone poskušali vrniti del tega imidža, ki so ga ti hoteli imeli nekoč,« upa. 

Ob tem za Mariborinfo zatrjuje, da bodo skupaj z Marpromom s prvim septembrom začeli s prodajo paketov za velnes v hotelu Bolfenk: »Mi hotelov ne bomo zapirali, vsaj Bolfenka in pa Arene ne, ker je to najslabše. Včasih je potrebno kakšne stroške dobesedno vzeti v zakup in vztrajati.«

Ferk: Z Marpromom imamo skupno vizijo 

Po besedah Ferka sta se z Bernardom Majheničem, direktorjem Javnega podjetja Marprom, ki se je prav tako potegovalo za nakup pohorskih hotelov, že sestala na temo sodelovanja: »Imava skupno vizijo, lahko tudi povem, da greva drugi ali pa tretji teden v septembru skupaj nastopat v Split s hoteli in smučarijo, kjer bomo že prodajali smučarske pakete.«

»Mi se bomo trudili maksimalno, da bomo imidž, ki ga je Snežni stadion tudi imel včasih, vrnili. Vsi Mariborčani in turisti naj se po 1. septembru pridejo prepričat, da res želimo delovati v dobro turizma in mesta Maribor,« je še dejal.

O tujem kapitalu: »Tu je res zadeva čista«

Jasno je, da za Ferkovim namenom nakupa hotelov stoji tudi tuj kapital, a kdo je to, ta še ne želi razkriti. »Ta tuj kapital je še vedno na čakanju, bančni računi tega gospoda, ki ga zaenkrat res ne morem izdati, so že dve leti odprti v Sloveniji, tu je res zadeva čista,« pravi Ferk in v tej luči dodaja: 

»Ko bo tako daleč, bo ta kapital tudi prišel na ta račun v Slovenijo in bomo poskušali tudi čim prej izpeljati nakup hotelov.« 

Zaenkrat države, od kje prihaja skrivnostni kapital, ne želi razkriti. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
negativni rezultati (nepreverjen)

izgube izgube izgube ... e-maribor.si/kaj-se-dogaja-znotraj-zavoda-za-turizem-maribor-pohorje

Starejše novice