V petek zvečer se je v Mariboru odvil še zadnji dogodek letošnjega Lenta po Lentu. Obiskovalci in mimoidoči so lahko na nabrežju Drave uživali v uličnem ognjenem spektaklu.

V okviru letošnjega programa Lent po Lentu je v petek zvečer zaživel in zažarel (pre)nov(ljen)i trg pri Stari trti v Mariboru. 

Z ulično predstavo Duhovi preteklosti so pričarali ognjeni spektakel. 

Festival Lent so s tem simbolično znova postavili na obrežje Drave.

Vse od četrtka, 28. septembra, prav na tej lokaciji sicer poteka štiridnevni Festival stare trte, ki bo svoj vrhunec doživel v nedeljo ob svečani trgatvi. Ta bo prav na trgu, ki se bo v prihodnje ponašal z novim imenom Trg najstarejše trte.

Ognjeni zaključek letošnjega Lenta po Lentu

»Staro se vedno umika novemu, novo pozablja staro, a se hkrati tudi samo stara. A duhovi preteklosti nas spremljajo ves čas, pa naj se tega zavedamo ali ne,« so zapisali v napovedniku dogodka: »Skrbijo za nas in se trudijo, da njihovi varovanci ne bi prišli v preveč zagatne situacije.«

A prav posebni so duhovi ognja: »Ti poskrbijo, da se preteklost povezuje s prihodnostjo in tako prenašajo pozitivna sporočila iz davnine v današnji čas.«

Duhovi preteklosti so tako z ognjem »posvetili« novi mariborski trg ob reki Dravi in poskrbeli, da bo tudi v bodoče to prostor pozitivnih energij, srečevanja in veselja.

Ognjena predstava Duhovi preteklosti je nastala prav za to priložnost v laboratorijih ognja hrvaške skupine Cirkultura, ki je predstavo tudi izvedla.

Starejše novice