Legende se vračajo na pohorsko strmino! Na snežnem stadionu se bo to soboto odvil Laško Pohorski smuk. Po smučarski tekmi na travi, na katero vabita Bojan Križaj in Urška Hrovat, sledi na retro žur.

Po junijski odpovedi bo ta konec tedna Športni vikend Maribora na številnih prizoriščih po mestu ponudil različne aktivnosti.

V soboto bo Pohorje gostilo najodmevnejšo smučarsko tekmo na Pohorju. Odvila se bo prireditev Laško Pohorski smuk, tekmovanje v smučanju po travi.

»Maribor ostaja največje slovensko smučarsko mesto, Pohorje pa breg šampionov. In če ne gre po snegu, bo šlo toliko bolje travi,« pravijo organizatorji.

Tekmovanje v smučanju po zeleni strmini združuje legendarne smuči RC Elan in mariborsko smučarsko središče – Pohorje.

»Malo je stvari, ki so tako slovenske kot smučanje, elanke in laški pir. Kar je drugje le rekreacija, je pri nas kult,« pravijo organizatorji: »Ko so Slovenci v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja začeli graditi smučišča, postavljati žičnice ter se družiti v smučarskih klubih, je bil to tudi izraz nacionalne identitete, trme in ponosa.« 

Dogodek bo letos jeseni drugič zagledal luč sveta. Po predlanskem preizkusu terena in lanskem kislem vremenu bo letos končno zaživel v vsej svoji veličini. 

Ambasadorja dogodka sta Bojan Križaj in Urška Hrovat. 

Po smuku retro žur z legendami v areni

Smučarski dogodek ne more biti zaključen brez prave zabave. Ob podelitvi priznanj bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji muzike 90. let in punk rocka na Laško retro partyju. 

V ciljni areni bo za pravo energijo poskrbela tudi ena naših najbolj vročih skupin, Alo!stari. Band, ki je skejt punk vrnil v prve vrste slovenske glasbene scene in svojo bit našel v mariborščini, svojem ‘maternem’ jeziku. 

V štirih letih obstoja dodobra prevetril slovenski glasbeni prostor in ustvaril hite, kot so Nea vem kam, Star, Vse bi dal, Kaj naj zaj nareim, Preživeli smo še eno noč.

Cena koncertne vstopnice (Eventim, Petrol) je 9,90 evrov. Ob prijavi na Laško pohorski smuk prejmete akreditacijo za štartnino, koncert, ogled dogodka in hladno točeno Laško pivo kot dobrodošlico.

Komentarji (3)

BULDOG MALJEVAC (ni preverjeno)

Je smučanje po travi ekološko sprejemljivo?

Mbb (ni preverjeno)

ŠPORTNI VIKEND MARIBORA 2023...prava sramota za Maribor . Ne vem kaj se dogaja v Mariboru . Niso pravi ljudje v organizaciji ali Mariborčani bojkotirajo župana in Marprom ?

Jebga (ni preverjeno)

Prava beda pod Pohorjem .Žalost na kvadrat .

Starejše novice