Za magični večer poln dobre glasbe so včeraj na Glavnem odru Festivala Lent poskrbeli nepozabni Perpetuum Jazzile.

Včeraj so na Glavnem odru Festivala Lent v Mariboru nastopili Perpetuum Jazzile in navdušili občinstvo s svojim edinstvenim vokalnim nastopom.

Skupina, ki slovi kot ena najbolj spektakularnih in največjih vokalnih skupin na svetu, je s svojimi močnimi ritmi, bogatimi harmonijami in neprimerljivo kreativnostjo v Mariboru ustvarila nepozabno glasbeno doživetje.

Njihova glasbena paleta je raznolika in vključuje vse od jazzovskih standardov do modernih pop uspešnic in ljudskih pesmi, vse izvedene na izjemen vokalen način.

Občinstvo je bilo priča tudi uporabi vokalnih tolkal in človeškega 'beatboxa', kjer so člani skupine s svojimi glasovi ustvarjali impresivne zvoke bobnov in drugih instrumentalnih ritmov.

Od Michaela Jacksona, do skupine Toto in Abba

Med njihovim nastopom so odmevali vokalni aranžmaji svetovno znanih skladb, kot so uspešnice ABBA, Toto, Michaela Jacksona in številnih drugih glasbenih legend, vse predstavljene na edinstven način, ki je značilen za Perpetuum Jazzile.

Skupina je s svojim nastopom dokazala, da je možno ustvariti neverjetno glasbeno izkušnjo zgolj s pomočjo človeškega glasu in velikega talenta.

Perpetuum Jazzile je bil ustanovljen že leta 1983 in pod vodstvom umetniškega vodje Marka Tirana se je razvil v enega najbolj prepoznavnih vokalnih orkestrov današnjega časa.

Občinstvo Festivala Lent je tako doživelo nepozabno glasbeno potovanje v družbi Perpetuum Jazzile, kjer so se združili močan vokalni izraz, virtuozna izvedba in navdušujoča interpretacija glasbenih mojstrovin.

Starejše novice