Slabemu vremenu ni videti konca, Agencija Republike Slovenije za okolje je za Pomurje in Podravje izdala vijolično opozorilo.

Nevihte in neurje so že v jutranjih urah zajele Podravje in tudi druge dele države.

V Beznovcih in nekaterih delih občine Moravske Toplice je padala toča, močne nalive pa beležijo tudi na Štajerskem. 

Hudo neurje je zajelo tudi območje Gornje Radgone, po informacijah Sobotainfo naj bi več podjetij tam ostalo brez električne energije, ta se sedaj poslužujejo uporabe električnih generatorjev. O izpadih električne energije poročajo tudi od drugod.

Agencija Republike Slovenije je za Podravje in Pomurje izdala vijolično opozorilo. 

1800 odjemalcev že od včeraj brez električne energije

Nočno nevihtno dogajanje je prizadelo tudi oskrbno območje družbe Elektro Maribor.

Na območju Slovenske Bistrice in Ptuja je bilo danes ob 8. uri brez napajanja z električno energijo 1800 odjemalcev.

V Elektru Maribor prosijo ljudi za razumevanje. »S preklopitvami in izločevanjem okvarjenih sektorjev sodelavci skušajo zmanjšati število odjemalcev, ki so brez napajanja z električno energijo,« so navedli.

Na območju mariborske izpostave uprave za zaščito in reševanje so imeli gasilci ponoči zaradi neurja delo v sedmih občinah, večinoma je šlo za intervencije manjšega obsega. »V Makolah in Slovenski Bistrici je strela povzročila požar, v Oplotnici je veter odkril streho. V Pesnici in Benediktu se je sprožil plaz, v Mariboru in Hočah je podrtih več dreves,« je za STA danes povedala vodja izpostave Ivanka Grilanc.

V Makolah je zaradi strele zagorelo ob stanovanjskem objektu v naselju Varoš, pri Slovenski Bistrici pa je požar zajel gospodarsko poslopje.

O nekaj težavah zaradi neurja poročajo tudi s Koroške, med drugim iz Prevalj in Slovenj Gradca, ter Gorenjske. Kot so za STA povedali v Gasilsko reševalni službi Kranj, je nevihtna fronta, ki je prešla njihove kraje, povzročila težave na okoli 30 lokacijah. Večinoma gre za odkrite strehe, podrta drevesa in zalite kleti, na Zabukovju se je sprožil zemeljski plaz.

Poleg poklicne enote so aktivirali še sedem prostovoljnih gasilskih društev, ki trenutno odpravljajo posledice.

Danes nas zopet čaka spremenljivo oblačno vreme s plohami in nevihtami, ki bodo tudi močnejše. 

Agencija Republike Slovenije za okolje opozarja, da bo po vsej državi velika verjetnost neurij.

Ponekod bo čez dan zapihal okrepljen veter severnih smeri. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale med 21 in 28 stopinj Celzija. 

Po napovedih Neurje.si bo nova nevihtna linija zelo hitro prešla državo, ponekod lahko ob močnem vetru pada tudi toča.

»Tudi danes nas bo še prešlo nekaj nevihtnih linij, predvsem pa bo na udaru južna polovica države, kjer bo možna debelejša toča.Verjetno je govora o najbolj pestrih neurjih v zadnjih 10-ih do 20-ih letih. Previdno,« so še zapisali na Neurje.si

Kakšno vreme bo v prihodnjih dneh?

Jutri bodo padavine postopno ponehale, delno se bo zjasnilo.

Proti koncu tedna bo bolj stabilno vreme, po podatkih agencije za okolje bo v četrtek in petek sončno vreme, prav tako bo nekoliko topleje.

Kako je pri vas?

V kolikor imate fotografijo ali videoposnetek, ki bi bila zanimiva za naše bralce, nam pošljite na [email protected].

Starejše novice