Je bil strah pred naravo prevelik ali so bili krivi lobiji?

»Snežne in vremenske razmere na Pohorju ne zagotavljajo uspešne izvedbe tekmovanja 15. in 16. februarja v Mariboru.« To so besede Markusa Mayra, snežnega kontrolorja in direktorja za tehnične discipline ženskega svetovnega pokala, ki so jih namesto njega prebrali na drugi novinarski konferenci prebrali člani organizacijskega odbora 56. Zlate lisice.

»Osebno mi je žal za vse v Mariboru, ki ste trdo delali za uspešno izvedbo tekmovanja. Žal pa so tople temperature in močan veter preprečile nadaljnjo uspešno preparacijo proge. Narave tudi najbolj sodoben zasneževalni sistem, žal, ni uspel premagati,« je še zapisal. 

Je bil strah pred naravo prevelik? So bili krivi »lobiji«, o katerih je na družbenem omrežju Facebook pisal Bernard Majhenič, direktor Marproma? Kakor koli. 56. Zlata lisica bo ta konec tedna lisičke gostila v Kranjski Gori. Grenko slovo, ki pa je po vetrovnem ponedeljku in pomladnih temperaturah še toliko bolj boleče, ko se Mariborčani zazrejo v (še vedno) dobro pripravljeno snežno podlago na progi. 

Na slednje je na družbenem omrežju Facebook opozoril Mariborčan, športnik, novinarski kolega in član zasedbe Čudežna polja Gorazd Elvič, ki je mimogrede še okrcal »gospode v FIS-u«.

»Tako pa izgleda proga na Pohorju od veleslalomskega štarta do cilja danes 12. februarja 2020 ob 12.00 g. Mayr in gospodje v FIS-u. Preživela je oba kritična dneva in je trda kot beton po vsej dolžini. Kaj bi šele bilo, če bi jo v četrtek zaprli in jo namensko vzdrževali in preparirali. Toliko o tem, kje bi naj bila in morala biti, za svetovni pokal legendarna, Zlata lisica!« je zapisal.

Za odziv smo se obrnili tudi na Marprom, kjer obžalovanja odločitve o preselitvi tekmovanja v Kranjsko Goro ne skrivajo.

»Smučarska proga za svetovni pokal na Mariborskem Pohorju je trenutno v takšnem stanju, da bi po našem mnenju ob ustrezni preparaciji snežne podlage dopuščala izvedbo Zlate lisice. Dokaj visoke dnevne temperature v zadnjih dneh progi niso prišle do živega in je celo v boljšem stanju, kot smo pričakovali v prejšnjem tednu. Zaradi tega ponovno obžalujemo odločitev o preselitvi tekmovanja v Kranjsko Goro,« pojasnjujejo za Mariborinfo

Je bilo tveganje res tako veliko? 56. Zlato lisico bo zdaj gostila Kranjska Gora, a tam - kot kaže - ne bo Mikaele Shiffrin, ki je po tragični smrti očeta Jeffa odpovedala vse tekmovalne obveznosti, niti Ilke Štuhec, ki vse sile usmerja v hitre discipline. 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Po vojni so generali vsi .

Navijac (nepreverjen)

Fis se je tako odlocil...zal.. Treba pa opozarjat.Mogoce pa kaj v prihodnosti zaleze.Sedaj pa izkoristit to za smucanje in cimvec tujcev na smucuscu.Jih je bolj malo...to pa je ze druga zgodba

Dravski gusar (nepreverjen)

Dajte nehat ga srat, kaj je je, Maribor mora razvit letni turizem, ker od zimskega ne smemo biti odvisni, narava je nepredvidljiva.

Glave gor in delat in ustvarjat!

Legionar (nepreverjen)

Letni turizem v smislu ohranjanja narave in ne uničevanja .

In reply to by Dravski gusar (nepreverjen)

RR (nepreverjen)

Mal vec objektivnosti bi pa lahko pokazu g. Elvič.
Tole na slikah izgleda katastrofalno, kaj sele v zivo. Da o tem da mora proga zdrzati 60 tekmovalk v prvi voznji ne zgubljamo besed. Tale "beton" ne zdrzi do 10h ce normalni ljudje smucajo ne pa profesionalci. To se predre po 5 smucarkah.

Starejše novice