Foto: Grad Negova, Facebook
Kraj, ki je znan predvsem po dobrem možu iz Negove, a pohvalijo se lahko tudi z izjemnim gradom. Ta bo zdaj deležen prenove.

Grad Negova je ena izmed najbolje ohranjenih srednjeveških trdnjav v Sloveniji. Nahaja se v bližini kraja Negova v vzhodnem delu države. 

Ena izmed najbolj opaznih značilnosti gradu Negova je njegova visoka stolpičasta zgradba, ki sega v nebo in nudi čudovit razgled na okoliško pokrajino.

Danes je grad Negova odprt za javnost in ponuja obiskovalcem možnost, da raziskujejo njegove bogate zgodovinske eksponate in si ogledajo razstave ter prireditve. Poleg tega je okoli gradu urejen tudi čudovit park, ki je odličen kraj za sprostitev in sprehode v naravi.

Grad Negova je pomemben del slovenske kulturne dediščine in privablja obiskovalce iz celotnega sveta.

Kmalu bo prenovljena še mansarda

Le dan nazaj pa je bilo izdano javno naročilo ministrstva za kulturo, ki zajema funkcionalno prenovo mansarde novega gradu Negova. 

Posegi bodo sicer manj zahtevni, gre za preureditev sanitarnih prostorov in sob v mansardi, rušitev predelnih sten, odstranitev in novo umestitev strešnih oken, delno predstavitev elektro in strojnih inštalacij, barvanje obstoječih stropov in sten, brušenje, toniranje in dopolnitev obstoječega tlaka in vidnih lesenih konstrukcijskih elementov ter brušenje in barvanje stavbnega pohištva. 

Iz razpisne dokumentacije je razvidno, da je najprej treba izdelati še projektno dokumentacijo za strojne inštalacije. Obravnavani objekt bo namenjen za poslovne potrebe. 

V mansardi bodo urejene hotelske sobe

Grad Negova je sicer danes znan tudi kot izjemna kulisa za poroke. Mladoporočenci lahko imajo namreč obred na dvorišču, v notranjosti, ob obzidju. Izjemni zeliščni vrt pa ponuja veliko priložnosti za fotografiranje. 

Kmalu pa bo izvedba porok v Negovi še nekoliko lažja. V mansardi bodo uredili hotelske sobe. 

Prenovljeni hotelski del bo zajemal večnamenski skupni prostor, deset hotelskih sob, hodnik, servisne prostore. Dve sobi bosta imeli možnost povezovanja. 

Zagotovljenih bo še dvajset stalnih in štiri dodatna ležišča, ena od hotelskih sob bo prilagojena za gibalno ovirane. V servisnem delu bo soba za zaposlene, pralnica, plinska kotlovnica in strojnica. 

V sobe bodo umestili tudi novo kopalnico, ki bo skrita za belo leseno steno. Na steni boste umivalnik in ogledalo, ki bosta del glavnega spalnega prostora. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Vlado Slamomlatov (ni preverjeno)

Propadla investicija.

Starejše novice