Foto: Bobo
Na občini poudarjajo, da je bolj kot analiza preteklosti zdaj pomembna osredotočenost na prihodnost.

Kot smo že poročali, je v začetku junija bivši direktor Marproma Bernard Majhenič organizacijski odbor Zlate lisice in mariborskega župana na Facebooku obtožil zavajanja.

Po njegovem mnenju namreč s sprenevedanjem zavajajo in iščejo grešnega kozla za svoja dejanja.

»Naj se župan ne spreneveda in v prvi vrsti jasno pove, da je MO Maribor do sedaj celo nasprotovala vlaganjem v rezervno progo za Zlato lisico,« je zapisal Majhenič.

In dodal: »In če bo Lisica odpeljana iz Maribora, kljub županovim obljubam najvišjim predstavnikom FIS-a, naj jasno pove, da se je tako odločil on, potem pa stoji za tem v medijih in pred občani. Točno slednje namreč izkazujejo sporočila, ki jih hranim.«

»Če pa za preteklo obdobje potrebujete grešnega kozla, pristanem tudi na to, da izberete mene, prosim vas le, da si nehate (javno) dopisovati in začnete delati, saj bo v nasprotnem primeru po mojem skromnem osebnem prepričanju prepozno tudi za leto 2024 in naprej,« je še nadaljeval.

Za komentar na Majheničev zapis in obtožbe smo se obrnili tudi v kabinet župana.

Župan morebitnega krivca ni poimenoval imensko

Iz kabineta župana so za Mariborinfo sporočili, da je mariborski župan Saša Arsenovič na novinarski konferenci v petek, 27. maja, glede Zlate lisice dejal:

»Opazili smo, da ni tekem in da bi tu razen vremenskega faktorja bil možen tudi človeški faktor in tega smo s podpisom sporazuma o skupni organizaciji Zlate lisice eliminirali.«

Kot še pojasnjujejo, župan pri tem ni nikogar omenjal poimensko, niti to ni bil njegov namen.

»Izpostavil je bistvo podpisa sporazuma, to je zmanjšanje oziroma eliminacija možnosti vpliva morebitnega človeškega dejavnika na organizacijo Zlate lisice tako na lastniški, upravljavski in organizatorjevi strani,« še dodajajo.

Majhenič in vodstvo občine sta bila vseskozi v stikih

Kot pojasnjujejo na občini, je bilo z nekdanjim direktorjem Marproma v času njegovega mandata vodstvo občine vseskozi v rednih stikih.

»Doslej je bila primarna naloga upravljavca smučišč upravljanje slednjih in izvajanje koncesije za krožno kabinsko žičnico, ki jo je javnemu podjetju Marprom podelila Mestna občina Maribor,« so zapisali in dodali

»Glede razmerja med organizatorjem Zlate lisice in upravljavcem smučišč je Mestna občina Maribor jasno izrazila pričakovanje, da razmerje med njima temelji na sklenjeni pogodbi.«

Pomembna je osredotočenost na prihodnost

Mariborska občina se zaveda, da organizacija Zlate lisice predstavlja izjemno zahtevno nalogo.

»Hkrati se zahvaljujemo vsem, ki so se do sedaj trudili po svojih najboljših močeh ter ustvarili močno blagovno znamko,« so zapisali in dodali »bolj kot analiza preteklosti je zdaj pomembna osredotočenost na prihodnost.«

Sporazum o skupni organizaciji Zlate lisice je po njihovem mnenju tako le en izmed proaktivnih korakov v smeri ustvarjanja pogojev, ki bi zagotovili izvedbo tako pomembnega športnega tekmovanja tam, kjer je doma, v Mariboru.

»Prepričani smo, da Mednarodno smučarsko organizacijo, tekmovalce in obiskovalce bolj kot interni odnosi med organizatorjem, upravljavcem in lastnikom, zanimajo rezultati, zato moramo nastopiti kot mestna družina in storiti vse za uspešno izvedbo Zlate lisice 2024 v Mariboru,« pa še poudarjajo na občini.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mrazi (nepreverjen)

Organizirajte raje tekmo v hitropoteznem šahu. Tam vremenski dejavnik verjetno ni tako pomemben. Ali pač!

Iz Kamnika domal (nepreverjen)

V cajtung sem nekje prebral da je v neki vukojebini župan davil otrokeca

JBT (nepreverjen)

Menda imajo v Kamniku pedofila ki nadleguje otroke ?

In reply to by Iz Kamnika domal (nepreverjen)

CepiSeCepec (nepreverjen)

Saj ne mores biti direktor drzavnega podjetaja ce nisi laznjivec in lopov, to je vendar predpogoj.

Starejše novice