Zaradi naraščanja števila okužb s koronavirusom in posledičnih odrejenih karantenah se tudi v šolstvu soočajo z velikimi težavami. Zaradi tega je danes Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor v celoti uvedla izobraževanje na daljavo.

»Zaradi velikega števila karanten, tako dijakov kot tudi učiteljev, in bolniških odsotnosti zaposlenih se vzgojno-izobraževalnega dela več ne da organizirati optimalno,« je zapisano na spletni strani Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor.

Zaradi tega so se na omenjeni srednji šoli odločili, da bodo od srede do petka izvajali izobraževanje na daljavo.

»S poukom v šoli ponovno pričnemo v ponedeljek, 24. januarja,« še piše na spletni strani mariborske šole.

Ne gre pa za edino šolo v Mariboru, ki se sooča s težavami zaradi okužb in karanten, ki so posledica koronavirusa.

V težavah so tako po navedbah Večera tudi mariborske osnovne šole, a na nobeni stanje ni tako alarmantno, da bi se ravnatelj odločil za prehod na izobraževanje na daljavo za določen čas za celotno šolo.

So pa na treh osnovnih šolah v celoti preselili na daljavo pouk za predmetno stopnjo, in sicer na Osnovni šoli Tabor I, Osnovni šoli Prežihovega Voranca in Osnovni šoli Kamnica, kjer sta bila v ponedeljek v šoli le dva razreda predmetne stopnje od osmih.

V karanteni skoraj deset tisoč srednješolcev

Po podatkih Covid-19 Sledilnika je bilo včeraj v karanteni 3767 otrok v vrtcu oziroma 244 oddelkov, 32.775 učencev osnovne šole oziroma 1574 oddelkov ter 8934 dijakov oziroma 366 oddelkov.

Prav zaradi tega je po podatkih Sledilnika 314 osnovnošolskih zavodov in 79 srednješolskih organiziralo svoje delo oziroma izobraževanje od doma.

So pa danes začele veljati spremembe pravil karantene v primeru tveganega stika z osebo, okuženo s koronavirusom, ki uvajajo dodatne izjeme od karantene v zdravstvu, socialnem varstvu in tudi šolstvu, kar bo šolam omogočilo lažje organiziranje dela.

Šolski oddelek bodo tako po novem napotili v karanteno šele, ko bo število okužb s koronavirusom v posameznem oddelku v obdobju 14 dni doseglo oziroma preseglo 30 odstotkov glede na vse učence v posameznem oddelku.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Franc s Piramide

Jim že paše doma bit. Enim in drugim.

Surfeiter (nepreverjen)

KDO BO ODGOVARJAL? Je zdaj že vprašanje ...

Starejše novice