Slika je simbolična.
Virtualni karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za osnovnošolce je presegel pričakovanja. Obiskalo ga je več kot 12.000 obiskovalcev iz Maribora, Podravske in ostalih razvojnih regij. Zdaj so na vrsti srednješolci.

Virtualni karierni sejem za osnovnošolce, ki je potekal med 15. in 21. novembrom, je presegel pričakovanja organizatorjev. Z obiskom je zelo zadovoljen tudi mariborski župan Saša Arsenovič

»Po številu ogledov smo samo v dveh dneh presegli število ogledov iz lanskega leta, mladi se na sejmu zadržujejo dlje časa in se nanj tudi vračajo. V virtualnem okolju nastaja sodoben karierni prostor, ki povezuje mlade s ključnimi deležniki na področju dela in izobraževanja,« je povedal župan. 

V teku karierni sejem za srednješolce

V tem tednu nadaljujejo z izvedbo kariernega sejma za srednješolce, na katerem se bo predstavilo 128 razstavljavcev (delodajalcev, visokošolskih ustanov in podpornih organizacij za mlade).

Srednješolci si lahko sejem ogledajo v devetih tematskih dvoranah, med temi je na razpolago tudi Karierna svetovalnica za pogovore s kariernimi svetovalci in Živa knjižnica za pogovore s predstavniki poklicev, »v živo«.

Mladim za kvalitetno preživljanje prostega časa predstavljajo tudi virtualno dvorano Mladi Maribor, ki združuje vsebine s področja mladinskih dejavnosti, prostovoljstva, kulture in športa v Mariboru.

Mestna občina Maribor vabi dijake, njihove starše in strokovne delavce šol, da obiščejo drugi, srednješolski del letošnjega kariernega sejma, ki bo potekal vse do 28. novembra. 

S kariernim sejmom prispevajo k razvoju mladih

Organizatorji kot posebnost letošnjega sejma izpostavljajo, da poteka za območje kohezijske regije Vzhodna Slovenija, dostopen pa je tudi v ostalih razvojnih regijah. 

»Veseli me, da smo z dogodkom k sodelovanju povezali ključne deležnike iz javne, izobraževalne in gospodarske sfere ter tako dokazujemo, da je virtualna oblika druženja primer dobre prakse v Sloveniji, s katerim prispevamo k razvoju kariere mladih,« je povedala Dušanka Lužar Šajt, direktorica Fundacije za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma. 

Organizator letošnjega virtualnega kariernega sejma je Fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti PRIZMA, organizacija dogodka pa poteka v sodelovanju z Mestno občino Maribor, Univerzo v Mariboru, Zavodom RS za zaposlovanje, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor in Mladinskim kulturnim centrom Maribor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice