Slika je simbolična.
Ptuj je bil letos prvi pri postavitvi praznične smrečice, zdaj pa imamo že dve. Prav kmalu bodo zasijale.

Ptuj se je aktivno začel pripravljati na veseli december že 19. oktobra, ko so pričeli z izobešanjem lučk. Lani je po mestu viselo kar štiri kilometre in pol LED luči, letos je glede okrasitve občina še skrivnostna. 

»Tudi letošnja okrasitev bo nadaljevanje lanskoletne idejne zasnove in bo delo občinske uprave v sodelovanju z Javnimi službami Ptuj. Z okraševanjem nismo začeli bistveno prej kot v preteklih letih,« so za Ptujinfo nedavno pojasnili na občini. 

V ponedeljek, 8. novembra, pa so na ptujski Mestni trg pripeljali veliko, košato smrečico. Ta stoji na svojem tradicionalnem mestu, pred Mestno hišo. 

S smrečico so se ukvarjali zaposleni na Javnih službah Ptuj, ki so jo pripeljali in uredili tako, da se sredi mesta šopiri v vsej svoji zeleni lepoti. 

»Vse ostalo pa naj zaenkrat ostane še skrivnost, zato da bo decembrsko vzdušje res tisto pravo in ga bomo vsi skupaj radostno pričakali – to je vendarle poseben čas v letu, ki ogreje srca vseh,« so bili ob obešanju lučk skrivnostni na ptujski občini.

Le še malo in Ptuj bo zasijal v čarobni preobleki

Le še čisto malo nas loči do prižiga prazničnih lučk na Ptuju. Zdi se, kot da skoraj vsak dan opazimo nove okraske, ki visijo po ptujskih uličicah. Prav kmalu pa bodo zasijali. 

Občina bo praznične lučke prižgala v ponedeljek, 6. decembra, a se zaradi epidemioloških razmer ne bomo družili osebno. 

Občina pa kljub temu vabi na sprehod po praznično okrašenih ulicah in trgih. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice