Slika je simbolična (vir: Visit Maribor).
Mariborčani in okoliški občani bodo na dobrodelnem pohodu na Sveti Urban znova zbirali sredstva za očeta samohranilca in njegovega desetletnega otroka. Zaradi očetove nezmožnosti za delo sta se znašla v stiski, zaradi česar potrebujeta pomoč.

Športno društvo Kobansko Kamnica in Karitas Kamnica ponovno organizirata pohod Na noge! Množična rekreativna pohodniška prireditev je namenjena vsem generacijam in družinam, tudi tokrat pa bo pohod imel dobrodelno noto. 

Na pohodu bodo zbirali prostovoljne prispevke za očeta samohranilca iz Maribora in njegovega otroka, ki obiskuje peti razred.

Pohod bo v nedeljo, 19. februarja, s startom med 8.30 in 10.00. Kot že vse od leta 2012 naprej bo tudi tokrat izhodišče pohoda pod cerkvijo v Kamnici, cilj pa na približno uro hoda oddaljenem Svetem Urbanu. 

Pohod na Urban za družino v stiski

Glavni namen prireditve je spodbujanje ljudi k rekreaciji in še posebej pohodništvu kot eni najosnovnejših in najprijetnejših oblik ohranjanja zdravja. Da bi prireditev dobila še poseben cilj, pa so svoje pohode obogatili z akcijo solidarnosti.

Zbrana prostovoljna sredstva iz letošnjega zimskega pohoda bodo namenili očetu samohranilcu in njegovemu sinu, ki obiskuje peti razred osnovne šole.

»V izjemno majhnem in vlažnem stanovanju zakonski par več let sanja o otroku, a ga z ženo zaradi zdravstvenih težav zelo, zelo dolgo nista mogla imeti. Pred desetimi leti vendarle dobita sina,« so v začetku zapisali organizatorji pohoda.

Pri tem so razložili, da je mož dolgih 27 let po Sloveniji delal kot gradbeni mojster, mama pa je bila doma in skrbela za njunega sina. Očetu se je zaradi dolgotrajnega napornega dela začela sesedati hrbtenica, zaradi česar so ga prerazporedili na drugo delovno mesto, kjer je zaslužil veliko manj.

»Šel je na operacijo hrbtenice, zaradi zapletov pri operaciji se mu je stanje še bolj poslabšalo, tako ni mogel več delati. Dolgotrajna rehabilitacija je bila zaradi okužbe le delno uspešna, zaradi dodatne okužbe so mu odrezali tudi prsta na nogi, tako da sedaj tudi zelo težko hodi,« razlagajo organizatorji.

Kljub pomanjkanju ves čas skrbno bdi nad sinom

Denarja je družina radi dolgotrajnih bolniških odsotnosti imela vedno manj, zaradi česar so vedno težje shajali iz meseca v mesec. Kaj kmalu je oče ostal brez službe. Dolgovi so se nabirali, v tem času pa je zapustila tudi žena, zaradi česar je postal oče samohranilec.

»Zaradi duševne stiske je pristal na zdravljenju, še vedno čuti posledice bolezni, tudi s hrbtenico ni nič bolje. Moral bi na novo operacijo, a ga zdravniki zaradi oslabljenega imunskega sistema ne upajo operirati,« še dodajajo v akciji Na noge!.

Pri tem pa poudarjajo, da kljub vsem zdravstvenim težavam in pomanjkanju ves čas skrbno bdi nad sinom, petošolcem, ki je zaradi zapletov pri porodu bolan otrok in ima ob tem tudi učne težave

Tako jim želijo z dobrodelnim pohodom Na noge! vsaj nekoliko olajšati življenje, saj iz meseca v mesec zelo težko shajata.

»Iz meseca v mesec zelo težko shajata, ne moreta si privoščiti ničesar, saj so se nabrali dolgovi iz prejšnjih let (položnice, elektrika, pralni in sušilni stroj …), pa tudi zdravila, ki se ne dobijo na recept, veliko stanejo,« zaključujejo organizatorji pohoda.

Darujete lahko na tri različne načine

V kolikor ne boste uspeli na pohod, lahko za družino darujete tudi preko SMS-sporočila ali nakazila na TTR račun. 

  • darujete lahko tako, da pošljete SMS s ključno besedo NOGE5 na 1919 in s tem darujete pet evrov,
  • darujete sodelavkam Karitas Kamnica na znanem zbirnem mestu pod cerkvijo v Kamnici ali
  • z nakazilom na TRR:

Nadškofijska Karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor
TRR: SI56 0417 3000 1196 398, odprt pri Novi KBM d. d.
Referenca, sklic: SI00 291450
Namen nakazila: NA NOGE
Koda namena: CHAR, plačilo v dobrodelne namene

Startnine ni, bodo pa organizatorji pobirali humanitarni prispevek v višini vsaj enega evra po osebi. Vsi, ki bodo darovali vsaj en evro pa bodo sodelovali v nagradnem žrebanju.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
L (nepreverjen)

Zakaj ima Karitas vedno prste vmes ? Zato,da imajo nekaj od tega .

Starejše novice