Vir: OIiver Tic, Facebook
Štajerec Oliver Tič je izpolnil izjemni izziv. Prepešačil je z juga Argentine na sever Aljaske.

Neverjetni podvig, na katerega se je podal Štajerec Oliver Tič, je peš premagati pot z juga Argentine na sever Aljaske. 

Iz domačih Slovenskih Konjic se je na 27 tisoč kilometrov dolgo pot od mesta Ushuaia na skrajnem jugu Argentine do mesteca Prudhoe Bay, ki je najsevernejši kraj na Aljaski, takrat 34-letnik odpravil že leta 2018.

Zaradi pandemije je sicer v Kolumbiji prekinil pot, a se je lani vrnil.

Oli Walker, kot ga poznajo uporabniki družbenih omrežij, je med potjo doživel veliko zanimivih prigod, a gotovo se mu bo v spomin vtisnilo spoznanje Luke Dončića, s katerim sta si v Dallasu izmenjala nekaj prijaznih besed in se skupaj fotografirala. 

Pot je končana ... 

Dolga pot pa je za Oliverja končana. Po 25.122 prehojenih kilometrih je na cilju. Prijatelji so ga pričakali v domačih Slovenskih Konjicah, kjer so zanj pripravili sprejem. 

Komentarji (5)

ovi (ni preverjeno)

Bravo. Čestitke .
Ste lahko vzgled večini prebivalcev Slovenije - in - le tako naprej ! Tudi sam sem neustavljiv popotnik - pa naj bo to peš, z letalom ali...Samo v živo (ne prek spleta ali TV ekrana dobimo reesnično sliko in predstavo o svetu in njenih prebivalcih). V dobrem in slabem. Pa za to ne rabiš na desettisočeevrčkov - za začetek (tako kot v Vašem primeru)- "kohones"- jajca po Štajersko .
Pa še mnogo korakov !

ovi (ni preverjeno)

https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/108300059?s=tv

- samo za Surferja in Svizca, Hora, Jebachatvojemame in Bolfenka- je veeeelika razlika med hojo in tipkanjem po tipkovnici, ala ? Včasih je blo 6 jajc - pa danes ?

oprosti, G. Oliver- samo postavljam stvari na pravo mesto...

In reply to by ovi (ni preverjeno)

Tisnikar (ni preverjeno)

Oli, kapo dol.Poklon

Mestjanar (ni preverjeno)

To pa je podvig. Bravo Mr. Walker! Za zgled in dolgo pomnjenje. Iskrene čestitke!

FRAP (ni preverjeno)

Vsaka čast! Za tak podvig je potrebna dobra psihofizična pripravljenost. Vse se začne v glavi. Če še telo uboga, pa zmagaš. Čim več takih zmag.

Starejše novice