Vir: bralec Mariborinfo
Tekma v Ljudskem vrtu ni postregla le z zmago Maribora, temveč tudi številnimi kaznimi mestnega redarstva. Avtomobili okoli stadiona so bili po tekmi polni kazenskih vijoličnih ovojnic.

S soncem obsijani Ljudski vrt je včeraj znova spomnil na najlepše čase, saj se je v hramu mariborskega nogometa zbralo več kot 9600 gledalcev.

Večina gledalcev, nekaj spodbude so imeli tudi Ljubljančani, se je v Ljudskem vrtu veselila nove zmage Mariborčanov, prve v tej sezoni. Vendar je mnoge njihov evforični občutek zapustil po koncu tekme ob pogledu na njihov avto.

V uredništvu Mariborinfo smo prejeli zapis in fotografije bralca, ki je tudi sam včeraj obiskal tekmo med Mariborom in Olimpijo, po odhodu z Ljudskega vrta, pa je v okolici stadiona opazil številne kazni, ki so jih na avtih pustili medobčinski redarji.

Četudi naj bi kazni dobili nepravilno parkirani vozniki, ki so svoja vozila pustili na pločnikih in drugih javnih površinah, ki niso namenjene parkiranju, pa bralec zatrjuje, da se udeležuje skoraj vseh tekem mariborskih nogometašev v Ljudskem vrtu, vendar po njegovih besedah do sedaj ni bila praksa, da bi mestni redarji voznikom izdajali kazni v okolici stadiona zaradi nepravilno parkiranih avtomobilov.

Z vprašanji, ali je včeraj res prišlo do poostrenega nadzora redarjev zaradi nogometne tekme in koliko kazni so izdali, smo se obrnili na Mestno občino Maribor in medobčinsko redarstvo, vendar na njihove odgovore še čakamo.

Komentarji (13)

Neko (ni preverjeno)

Peš na tekmo drugič, če nimate 2€ za parkirišče. Tekma ni izgovor.

Kuj en (ni preverjeno)

V okolici stadiona ni dovolj parkirnih mest, samo da smo si na jasnem. Skoraj vsi stadioni imajo že parkirne garaže in/ali velika parkirišča v okolici stadiona. Pri Ljudskem vrtu pa je le na jugu, pa še to je zaprto med tekmami.

In reply to by Neko (ni preverjeno)

Stanovalec (ni preverjeno)

In to je razloga da se parkira vsepovprek? Zelenice, dovozi, pločniki, celo v mestni park so včeraj zapeljali. Dajmo no malo kulture. V nedeljo je mesto prazno, parkirišče je voljo dovolj, okolica Štuka, Hipodrom, parkirišča na Lentu, prazne garažne hiše. V Grazu ali Bledu/Bohinju pa ni težko dati 2 eura za parking? Tudi to na žalost odraža kulturo ljudi.

In reply to by Kuj en (ni preverjeno)

Dejkan (ni preverjeno)

Zakaj pa bi bili šokirani, kot pravi naslov? Saj za nepravilno parikranje pa ja pričakuješ kazen.
Razen če kdo misli, da je navijačem nogometa dovoljeno vse. Pa ni.

Sem doma ob Ljudskem vrtu in prav vsak kos zelenice je bil včeraj poparkiran, zdaj lahko tam šauflamo blato.
Verjetno ne bi voznikom padla korna z glave, če bi parkirali malo dlje od stadiona, kjer je to dovoljeno. Recimo ves Štuk ima ogromno praznih parkirišč čez vikend. Aja, je treba 10 minut peš....

Jebeš take navijače.

Stanovalec (ni preverjeno)

Se strinjam, red naj napravi občina in mestno redarstvo. V času tekem vlada okoli LV anarhija.

In reply to by Dejkan (ni preverjeno)

Sloki (ni preverjeno)

Bravo redarji, končno se dela red kjer je treba.

Kusr (ni preverjeno)

Od tržnice do LV je 3 minute hoje. Cena parkiranja za 3 ure pa je 3 ure, 1 euro na uro. Avto je varovan, pod steho, na toplem. Se vec kazninje treba napisat, saj ljudje mislijo, da lahko delajo kar jim paše. Nazalost je izrecena kazen edini instrument prisile. Kolo je zastonj, avtobusi tudi enostavno vozijo.

Naveličan_regulacije (ni preverjeno)

Pravilno. Če si navijač, še nimaš pravice razgrajati, kršiti zakon. Kaj pa ste pričakovali kršitelji - da vas bodo pobožali za huligansko parkiranje?

Default (ni preverjeno)

Bravo, redarji kaznite te primitivce

Stanovalec (ni preverjeno)

Ne razumem, nepravilno so parkirali sedaj pa se čudijo ker so dobili kazen? Pa kje mi živimo, ker je tekma naj vlada anarhija in parkirajo vsepovsod ali kaj? Garažne hiše in parkirišča pa prazna. Naj si pridejo pristojni pogledat kako izgleda okolica Ljudskega vrta v času tekem, sramota, avti po zelenicah, na prehodih, pločnikih, dovozih v hiše. Tudi to je obraz Maribora, ja na žalost. Naj parkirajo tako v Lj ali Grazu ali na Bledu.

pohorskisvizec

Pravilno, kaj se res ne moreš držati pravil parkiranja. Ziher so bili sami bemfli in ostala podobna vozila! Kazen mora biti.

Milec (ni preverjeno)

Drugič pridem z traktorjem pa bom zooral vse zelenice okoli ljudskega, še Luknje vam bom izkopal, pa drevesa potrgal, pa grmičevje iščupal, ….

David2022 (ni preverjeno)

Čemu ni kazni pri Livarni kjer so avtomobili na pločniku in je neprehoden ?? Inkasanti !!

Starejše novice