Foto: Bobo
Tim Gajser se je na včerajšnji dirki Trentinu, ki je služila kot priprava na svetovno prvenstvo, težje poškodoval po tem, ko je v zraku zdrsnil z motorja.

Pred dnevi smo poročali o neprijetni poškodbi olimpijske prvakinje Janje Garnbret, še slabše pa jo je včeraj skupil petkratni svetovni prvak Tim Gajser.

Haloški as se v sklopu priprav na novo sezono svetovnega pokala v motokrosu udeležil dirke v Pietramurati, kjer bo aprila potekala tudi Velika nagrada Trentina, ki se je udeleži tudi veliko slovenskih navijačev.

Huda nesreča se je pripetila v drugi vožnji, ko je lovil vodilnega Jeremyja Sewerja. Makolčan je v zraku zdrsnil z motorja, v njegovi ekipi Honda HRC pa so danes potrdili poročanje tujih medijev, da si je zlomil desno stegnenico.

Aktualni svetovni prvak, ki je bil v lanski sezoni še četrtič najboljši v elitnem razredu MXGP, bo moral na operacijo, so potrdili v njegovi ekipi:

»Po temeljitih pregledih v bolnišnici so Gajserju diagnosticirali zlomljeno desno stegnenico in gre zdaj na operacijo. Po njej bo lažje določiti časovnico njegove vrnitve na progo. Za zdaj pa Timu želimo, da bi šla operacija čim boljše in da bo čim prej spet povsem zdrav.«

To sicer ni prva težja poškodba Gajserja, saj se je najboljši slovenski motokrosist v preteklosti že nekajkrat soočil s prisilnim počitkom, pozimi 2018 si je v Mantovi zlomil čeljust in moral izpustiti nekaj dirk. 

Nova sezona svetovnega pokala se z dirko v Argentini pričenja 12. marca. Gajserju želimo čim hitrejše okrevanje.

Komentarji (1)

Surfeiter (ni preverjeno)

Vse dobro champ!

Starejše novice