Po treh letih, ko je požar uničil mariborski Waldorfski vrtec Studenček, se naposled obeta njegova obnova. Občina je namreč podpisala skoraj milijonsko pogodbo za rekonstrukcijo vrtca. Pa se bodo otroci lahko že septembra vrnili na staro lokacijo?

Skoraj točno tri leta mineva od požara, ki je v celoti uničil mariborski zasebni waldorfski vrtec Studenček na Valvasorjevi ulici.

Takrat je nastalo za okoli pol milijona škode, danes pa na nekdanjem pogorišču še vedno stojijo samo temelji nekdanjega vrtca.

Četudi je Mestna občina Maribor sprva napovedovala, da bo waldorfski vrtec obnovljen že prejšnje leto, pa se je njegova obnova iz meseca v mesec izmikala.

Prav zato so starši otrok, ki obiskujejo vrtec, prejšnjega julija na občino naslovili javno pismo, v katerem so izpostavili, da že predolgo časa čakajo na rešitev, prav tako jim zmanjkuje časa, saj lahko njihovi otroci v začasnih prostorih, ki so jih poiskali v sosednji waldorfski šoli, ostanejo le še do konca tega avgusta.

Občina je tako sedaj le malce pohitela in podpisala pogodbo z izvajalcem, ki bo na stari lokaciji na Valvasorjevi ulici zgradil nov vrtec.

V novem vrtcu prostora za 55 otrok

Na mariborski občini še vedno verjamejo, da se bo vrtec lahko z novim šolskim letom jeseni letos vselil v nove prostore.

Tako so konec februarja objavili javno naročilo male vrednosti za izbiro izvajalca gradnje novega vrtca, pred dnevi pa podpisali pogodbo z izvajalcem, ki bo na starih temeljih zgradil nove prostore.

Rekonstruirani vrtec bo namenjen trem skupinam otrok, od tega bo ena skupina nižje starostne stopnje, ki bo vključevala 14 otrok, ena kombinirana za 19 otrok in ena skupina višje starostne stopnje, ki bo vključevala največ 22 otrok. Na občini tako predvidevajo, da bo skupno število otrok v vrtcu tako 55.

Zraven ureditve novih prostorov, ki bodo vključevali tri igralnice, bodo v vrtec umestili še delilno kuhinjo, poleg tega pa uredili še zunanje površine.

Otroci že septembra v nove prostore?

Mariborska občina je tako v maju podpisala gradbeno pogodbo za izvedbo rekonstrukcije vrtca z mariborskim podjetjem Noah in partnerskim podjetjem Remont, ki bosta za 834 tisočakov zgradila nov vrtec na Studencih.

Izvajalca sta bila pri tem 13. maja uvedena v delo, na občini pa poudarjajo, da so z izvajalcema skrajšali rok za izvedbo del iz 180 na 140 dni.

»Razlog zato je, da bi lahko otroci že 1. septembra šli v nov vrtec,« še razlagajo na občini.

Komentarji (2)

Franc s Piramide

Waldorski vrtec ni bokvekaj kvaliteten.

Surfeiter (ni preverjeno)

Kaj ima občina z zasebnim vrtcem?
Naj občina zgradi meni eno vilo z bazenom, boste občani imeli več od tega, kot od waldorfskegafucking vrtca, ki producira pod povprečjem educirane otroke. In kdo so tistih 55 otrok, kateri blaženi bodo nadaljevali na waldorfskifucking šoli in v 7. razredu prestopili v državno šolo, kjer se bodo vsi učitelji zgražali kriminalnemu neznanju teh blaženih otrok ... že videno!

Starejše novice