V središču Maribora je lansko leto zaživela nova storitev Avant2Go za »car sharing« izposojo vozil, včeraj pa je Maribor dobil že sedmo lokacijo, kjer lahko opravite izposojo.

Car sharing oziroma souporaba električnih vozil je namenjena kratkotrajnejšemu najemu vozil za opravljanje krajših razdalj in ne gre za standardni najem avtomobila po sistemu rent a car. Car sharing vozilo se splača najeti za opravljanje krajših razdalj po mestu in bližnji okolici Maribora. 

Nova lokacija na Strossmayerjevi

Avant2go je včeraj odprlo novo prevzemno mesto »car sharing« na Strossmayerjevi ulici, kjer si lahko izposodite vozilo. Med drugim lahko vozilo prevzamete tudi na Slomškovem trgu, Partizanski cesti, Razlagovi ulici, Vojašniški ulici

Koliko stane najem car sharing vozila?

Cena za prevožen kilometer in minuto najema vozila je v Mariboru enaka kot v Ljubljani in Murski Soboti. Prevožen kilometer stane od 20 do 30 centov, minuta pa od 5 do 10 centov (podnevi) ali 1 do 2 centa (ponoči). Minimalna cena najema je umeščena med Ljubljano in Mursko Soboto in znaša od 2,4 do 4 evre, kar je izvedljivo zaradi krajših razdalj med lokacijami.

Preprosto preko aplikacije - 24 ur na dan, vse dni v letu

Souporaba električnih vozil Avant2Go je na voljo 24 ur dnevno, vse dni v letu, in v celoti poteka preko uporabniku prijazne inovativne aplikacije na pametnem telefonu (od rezervacije do plačila). Na ta način lahko uporabnik ob katerikoli uri rezervira in najame razpoložljivo vozilo na eni izmed Avant2Go lokacij, saj sistem deluje v realnem času in je uporabniku v vsakem trenutku vidna aktualna situacija glede razpoložljivih vozil po posameznih lokacijah. 

Starejše novice