Na uredništvo Sobotainfo se je obrnila bralka, ki ogorčena pripoveduje svojo zgodbo o hitrem testiranju. 

Bralka v zapisu ogorčeno razlaga o tem, kar smo poročali že pred dnevi. Že od začetka epidemije so opazni razkoraki pri hitrem testiranju.

Osnova za pravilen rezultat je pravilen odvzem vzorca

Direktorica soboškega zdravstvenega doma Editih Žižek Sapač je pred kratkim pojasnila, da je osnova za pravilen rezultat testa tudi pravilen odvzem vzorca:

»Pri nas jemljejo vzorce osebe, ki so usposobljene za to. Mi smo tudi takrat, zdaj že dve leti nazaj, opravili izobraževanje.«

Vsi zaposleni v Zdravstvenem domu Murska Sobota so usposobljeni za odvzem tako PCR testa kot tudi hitrega antigenskega testa. Izvidi hitrih testov pa so pogojeni s kvaliteto odvzema vzorca, je še povedala.

»Ko sem se danes zjutraj zbudila, me je rahlo bolela glava in pojavil se mi je izcedek iz nosu. Sem dvakrat cepljena. 

Hitro sem se samotestirala, rezultat pa: dve črtici. Da bi se zares prepričala, sem se ponovno samotestirala. Test je ponovno pokazal dve črtici. Pozitivna.

V Murski Soboti sem se ustavila pri najbližjem kontejnerju za testiranje, pri nakupovalnem središču.

Vzamejo mi bris, počakam 15 minut, izvid je negativen. Nad rezultatom se nisem ravno čudila, ker je bil bris vzet ekstremno slabo. Ravno toliko, da se je palčka dotaknila mojega nosu. 

Ker sem se počutila vedno slabše, sem se odločila za še en hitri test, tokrat v kontejnerju preko ceste pri drugem nakupovalnem središču. Gospa je bris iz nosu vzela malo bolje kot pri BTC-ju, a je rezultat po 15 minutah bil ponovno negativen

Moje počutje je bilo slabše iz minute v minuto. Poleg izcedka iz nosu in močnega glavobola so me začele boleti še noge in križ. 

Ker ne odneham zlahka, sem se odločila za tretji hitri test. Zanimalo me je, ali bo v tretjem poskusu rezultat le drugačen. 

V dolgi vrsti sem po skoraj enournem čakanju le prišla na vrsto. 

Gospodu, ki mi je v kontejnerju pri Zdravstvenem domu Murska Sobota vzel bris iz nosu, sem razložila, da sem se zjutraj dvakrat samotestirala, rezultat obakrat pozitiven. Nato razlagam, da sem opravila že dva hitra testa pri trgovskih centrih, a v rezultat nisem prepričana, ker so bili brisi odvzeti dokaj slabo. 

Tudi simptomi so se pojavili že skoraj vsi. Glavobol, kašelj, izcedek iz nosu, bolečine v mišicah. 

Med čakanjem na rezultat, ko sem se zaradi močnih bolečin v mišicah že borila s tem, da ne 'padem skupaj', me gospod pokliče nazaj v kontejner in mi pokaže rezultat, tokrat bolje in pravilno odvzetega brisa. Pozitivna.

V tretje gre rado torej. Če bi verjela že prvemu opravljenemu testu, bi po možnosti okužila veliko ljudi.

Se torej testi pred trgovskimi centri odvzamejo tako slabo, da lahko ljudje vstopijo v trgovski center s potrdilom o negativnem testu? Ali v nekaterih kontejnerjih niso usposobljeni za jemanje brisov?

So torej številke okuženih resnične ali je stanje še vedno slabše, kot mislimo? Presojo prepuščam vsakemu posamezniku.«

Kakšne pa so vaše izkušnje s testiranjem? 

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
Igorpu (ni preverjeno)

Nic novega, dokler sem se tudi sam moral hoditi testirat popolnoma isto imas obcutek da pac ker oni morajo delat teste ti pa rabis da lahko gres kam pac zelis... kar nekaj testov sem nardil in nikoli nobenemu takrat niso rekli pozivivni ste.. tako da ... aja saj dobijo placanonskoraj 7 od drzave..

Black adder (ni preverjeno)

Ni pa ogorcena nad neuncikovitostjo cepiva...moti jo ker ji ga ni do konca not zarino..baba nepotesena

pohorskisvizec

Ne zdaj jokcat....

božidar (ni preverjeno)

takoj bi morala jezik stegnit ne pa sedaj KURA

gost222 (ni preverjeno)

prasice, odstop takoj če še maš kaj morale v sebi

Surfeiter (ni preverjeno)

O čem ta članek? Eni kozi, ki ne razume, da je del igre ... kaj si se pa cepla koza? Če se ne bi, bi bila negatvna ...

Starejše novice