Število novih primerov koronavirusa tudi v Sloveniji narašča, v ponedeljek so potrdili 2764 okužb z novim koronavirusom, kar je največ po 4. aprilu. Preverili smo, kako je v Podravju.

V ponedeljek so v Sloveniji ob 940 PCR testih in 8380 hitrih antigenskih testih potrdili 2764 okužb z novim koronavirusom, kar je največ po 4. aprilu. 

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1556, kar je 63 več kot dan prej.

Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 957, kar je 47 več kot dan prej, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v Sloveniji trenutno 20.267 aktivnih primerov okužb, kar je 998 več kot dan prej.

Preverili smo, kakšno je stanje v Podravju.

V Podravju v ponedeljek 391 okužb

Podatki Covid-19 Sledilnika kažejo, da smo v Mestni občini Maribor včeraj zabeležili 121 novih okužb, v Mestni občini Ptuj pa 22 primerov. 50 novih okužb so zaznali v občini Slovenska Bistrica. Kako je drugje po Podravju? 

V občini Lenart so v ponedeljek zabeležili 17 novih primerov, v občini Rače - Fram 15, po 13 primerov pa v občinah Ormož, Hoče - Slivnica, Kidričevo in Šentilj. 

Devet novih okužb so odkrili v Rušah, šest v Miklavžu na Dravskem polju, Pesnici, Poljčanah, Juršincih, Benediktu, Sveti Ani, po pet pa v Dupleku, Majšpeku, Kungoti, Hajdini, Makolah in Staršah.

Štiri nove primere beležijo v Markovcih, Žetalah in Podlehniku, po tri pa v Gorišnici, Selnici ob Dravi, Destrniku, Lovrencu na Pohorju, Svetem Juriju v Slovenskih goricah. 

V Dornavi, Oplotnici, Cirkulanah, Središču ob Dravi, Cerkvenjaku so odkrili po dve okužbi, po eno pa v občinah Videm in Sveta Trojica v Slovenskih goricah. 

Brez na novo odkritih okužb so Zavrč, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Trnovska vas in Sveti Tomaž.

Najboljše epidemiološke razmere v Sveti Andraž v Slovenskih goricah

Po deležu aktivnih okužb v občinah pa najbolje še zmeraj kaže občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah, kjer imajo le dve aktivni okužbi s covid-19.

Najdlje pa so brez nove okužbe 'zdržali' v Svetem Tomažu, kjer so zadnjo okužbo odkrili 12. julija, imajo pa 19 aktivnih primerov okužbe.

Najslabšo epidemiološko sliko ima Maribor, kjer beležijo kar 899 aktivnih okužb. Temu sledi Slovenska Bistrica, kjer jih imajo 300. 

Komentarji (3)

Danvid (ni preverjeno)

Mater ste prfukjeni, ni druge. Cepivi vam je požrlo možgane., Če bi malo brali tuje uradne raziskave bi prebrali kakšni škodo so cepiva naredila. Če se starejši ne bi cepili bi še zdaj živeli. Kdaj vam bo kapnilo?????

pohorskisvizec

Navedi te tuje raziskave, kaj je vir, tvoje znanje imunologije?

Surfeiter (ni preverjeno)

Sem ti že večkrat napisal vir, kjer boš s hrvaškimi (tvoj domaći zagorski jezik) podnapisi našel več zadev povezanih s Covidom. Vzami si čas, poglej, poslušaj in pojdi k odvetniku. Tega boš rabil zato, da boš tožil državo, katera te je prisilila v cepljenje, medtem, ko nobenen iz vodstva te iste mile nam dežele ni bil cepljen ... le bedački ...
Vir: www.dokumentarac.hr

In reply to by pohorskisvizec

Starejše novice