Foto: Mestna občina Maribor
Repliko bi postavili prihodnje leto, sama investicija pa bi potekala v dveh delih.

Na prihodnji seji mestnega sveta Mestne občine Maribor bodo svetniki odločali tudi o tem, da se v Mestnem parku namesto pred dvema letoma ukradene umetnine, postavi replika skulpture Fitoliti.

Kot je zapisano v gradivu za sejo mestnega sveta, Mestna občina Maribor zagotavlja skrb za spomenike in spominska obeležja, ki so v njeni lasti ter so z odlokom razglašeni za spomenike lokalnega pomena.

Zaradi odtujitve fontane Fitoliti, dela akademskega kiparja Vojka Štuhca, ki je krasila promenado mestnega parka bo Mestna občina Maribor pristopila k izdelavi replike.

Pri pripravi dokumentacije so sodelovali z dedinjo avtorskih pravic Mojco Štuhec.

Dobrih 60 tisočakov za postavitev replike

Investicija vključuje raziskavo avtorskega stila originalne postavitve, izdelavo modela v glini in pripravo na ulivanje, izvedbo livarskih storitev z vgradnjo napeljave za vodo, prilagojeno fontani ter montaža.

Investicija je ocenjena na podlagi zbiranja informativnih ponudb za izdelavo replike.

Ocenjena vrednost investicije znaša 61.000 evrov z vključenim davkom na dodano vrednost in bo v dveh fazah.

Prva faza v letu 2024, ko je mariborska občina v proračunu zagotovila 27.000 evrov za izdelavo modela fontane in pripravo na ulivanje, raziskavo avtorskega stila originalne postavitve, mentoriranje in priprava na izvedbo

Druga faza je predvidena v letu 2025, za katero občina načrtuje 34.000 evrov in obsega izvedo livarskih storitev z vgradnjo napeljave za vodo, prilagojeno fontani ter montaža.

Komentarji (9)

Politk (ni preverjeno)

Kakšno zapravljanje.Za koga ??60.000tisoč za koga?,predlagam vam kitajsko plastično repliko razen če mislite spet lopove podpirati.

Šumar (ni preverjeno)

Bog ve kje si je Arsenovič postavil fontano...
Na kakem vikendu al pa doma v Vukojebini... Tukaj pa naj mariborčani plačajo drugo fontano...
Prokleti čefur...

In reply to by Politk (ni preverjeno)

Banananjam (ni preverjeno)

60 jurjof hahahaha

Kurbinsin (ni preverjeno)

Cigoji naj vrnejo Kar so odnesli Pa bo

66 (ni preverjeno)

Tako vse funkcionira v tej državi. Barabe opustošijo banke...država vzame kredit da pokrije izgubo...plača narod. Cigani vkradejo fontano, prodajo, vozijo Audije...občina postavi novo...plača narod...itd itd.
Pa vendar...vsake toliko se v zgodovini zgodijo dnevi, meseci, leta, ko se z golaznijo dokončno pomete...sledi obdobje, "čistosti" in prosperitete...nato spet gnojnica....
In svet se tako vrti....in vrti...

Mb-11 (ni preverjeno)

Res je in nihče za nič ne odgovarja.

In reply to by 66 (ni preverjeno)

in potem bi (ni preverjeno)

prenesli dolg ljudstvu

cekin/finance/javni-dolg-vsak-slovenec-dolguje-prek-20000-evrov.html

In reply to by 66 (ni preverjeno)

Oija (ni preverjeno)

naredit, zmontirat pa dat trg po dolgem in pocez pod kamere. Ampak potem tudi debile sankcionirat ne sam listke posiljat,…

Starejše novice