FOTO: arhiv družine Bučar
Šestčlanska družina Bučar, ki je 18. julija med obnovitvenimi deli v trenutku ostala brez strehe nad glavo, po skoraj mesecu dni, še vedno nima doma, v katerega bi se vrnila.

Spomnimo. Pri urejanju hidroizolacije ob hiši sta se porušili dve zunanji steni hiše v Lopati, zaradi česar ta ni več varna in primerna za bivanje. Družina si je začasno bivanje uredila pri sorodniki, a tam zdaj bivati več ne morejo.

Kaj je šlo narobe med deli, ki jih je izvajal strokovno usposobljen izvajalec del iz okolice Maribora, jim ni jasno, a kot kaže so delavci z bagerjem kopali pregloboko in načeli temelje hiše. Tretjina hiše se je tako dobesedno sesula. 

Hiša se še vedno podira in ogroža sosede

Hiša je tako še vedno v razsulu, domačim, pa ob vsakem pogledu na njihovo podrto hišo, ki so jo obnavljali, zadrhti dih. Iz prvega nadstropja še vedno visi radiator. Njihov dom je le še podrtija, ki grozi, da se bo vsak čas prevrnila.

»Hodimo še gledat, če se je še kaj na novo zrušijo. Razpoke se še vedno širijo, ni fajn. Tudi strop je vse bolj razpokan,« s strahom v očeh pripoveduje Andrej Golob.

Hiša se tako počasi seseda in grozi, da bo poškodovala še sosedove. Porušiti je ne smejo, kriminalistična preiskava je še v teku. Ruševino so podprli iz vseh strani. 

Kriminalistična preiskava sumi gradbinca, družina bo dobila kontejner

Celjski policisti zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve nevarnosti pri gradbeni dejavnosti. Stvari družine, ki so jih uspeli rešiti, so zdaj zložene v kontejnerju.  

»Civilna zaščita je stopila v akcijo in pripeljali nam bodo bivalni kontejner, ki ga bodo postavili ob hiši,« je povedal Andrej Golob.

Optimistično v prihodnost – kako jim pomagati?

Naj je še tako težko verjeti, v prihodnost zrejo optimistično. Veseli bodo vsake pomoči. Tako zbirajo donacije materiala in finančnih sredstev, Andrej Golob pa s partnerico, tremi otroki in taščo upa le, da bodo nekoč na tem mestu lahko postavili nov dom.

TRR: SI56 0121 1645 0787 922, odprt pri Banki Slovenije
REFERENCA: SI 00 18-07-2018
KODA NAMENA: CHAR
NAMEN: POMOČ DRUŽINI BUČAR
Prav tako so dobrodošle vse donacije v materialni obliki, zlasti:
-    Gradbeni material
-    Material za vodovod in ogrevanje
-    Elektroinštalacijski material
-    Stavbno pohištvo (okna, vrata, senčila)
-    Talne obloge

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice