Slika je simbolična.
Avtocenter Žunkovič, ki se nahaja na mestnem območju Maribora, natančneje v Miklavžu na Dravskem polju, se je odločilo, da bo z lastnim denarjem ustanovilo manjšo poklicno in prostovoljno gasilsko enoto. Nabavili naj bi tudi reševalni helikopter.

Avtocenter Žunkovič je podjetje z dolgo tradicijo, ki je bilo ustanovljeno že leta 1967. Četudi so začeli le s servisom vozil Škoda in drugih vozil, so dejavnost razširili dejavnost na avtokleparsko, avtoličarsko in pa vleko vozil.

Poleg tega pa se v zadnjih letih ukvarjajo tudi s servisiranjem gasilske opreme in tehnike, pa tudi z obnovo in izdelavo gasilskih vozil.

Zdaj pa naj bi se v podjetju odločili za ustanovitev manjše poklicne in prostovoljne gasilske enote, z lastnim kapitalom. Tako naj bi načrtovai, da bosta enoti vključevali okoli deset poklicnih ter 50 prostovoljnih gasilcev, upravljali pa naj bi tudi z okoli petimi gasilskimi vozili, nabavili pa naj bi še reševalni helikopter.

»Smo že v postopku pridobivanja vse potrebne dokumentacije. Skoraj si upam trditi, da bomo reševalni helikopter nabavili prej kot Republika Slovenija,« je v posmehljivem tonu zapisal Jožef Žunkovič iz že omenjenega avtocentra.

»Želimo pokazati in dokazati, da se vse da, če so ideje, volja, pozitivna energija in srčnost,« je še pripisal Žunkovič.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mbb (nepreverjen)

Reševanje mora biti plačljivo preko zavarovalne police ! Vsak zavarovanec se lahko dodatno zavaruje za adrenalinske športe in rekreacijo kar sodi izven zavarovanja iz osnovnega paketa ZZZS .

Gasilec Samo👩‍🚒 (nepreverjen)

Podpišem. Takoj!

In reply to by Mbb (nepreverjen)

Vlado Slamomlatov (nepreverjen)

There is no biznis like gasilski biznis.

Surfeiter (nepreverjen)

Če bi slučajno zagorelo pri meni ... Žunkovići zagorci ... ne hodite ... naj gre ... samo, da vas ne gledam ...

Starejše novice