Slika je simbolična (foto: Bobo).
Najtesnejši volilni izid v državi je bil v Središču ob Dravi, kjer je med kandidatoma v drugem krogu lokalnih volitev odločil le glas razlike. Janša je dejal, da bi zaradi tega »veljalo šteti še enkrat«. Kaj pravita županska kandidata?

V občini Središče ob Dravi poraženca od zmagovalca loči le en glas razlike.

V drugem krogu lokalnih volitev je slavil Toni Jelovica, ki je prejel 578 glasov oziroma 50,04 odstotka. Aktualnega župana Jurija Borka je podprlo 577 volivk in volivcev oziroma 49,96 odstotka. 

Janša: »Veljalo bi šteti še enkrat«

Borko vodi občino Središče ob Dravi že vse od njene ustanovitve v letu 2006, ko se je ta odcepila od ormoške občine. 

Do letošnjih volitev je bil vselej kandidat SDS, na letošnjih lokalnih volitvah pa je kandidiral kot neodvisni kandidat, a ga je stranka SDS podprla.

Ob tem se je na družbenem omrežju Twitter oglasil tudi predsednik SDS Janez Janša. »V Središču ob Dravi je razlika en glas v škodo našega kandidata – veljalo bi šteti še enkrat,« je zapisal.

Občinska volilna komisija dvakrat preštela glasovnice

»V občini Središče ob Dravi je bil rezultat zelo tesen. Moj protikandidat je dobil en glas več,« je za Mariborinfo povedal Borko in potrdil, da je že včeraj prišlo do ponovnega štetja glasovnic. 

»Čeprav je občinska volilna komisija dvakrat preštela glasovnice, je rezultat takšen, kot je,« pravi. 

Kot je povedal, se bo občinska volilna komisija v kratkem sestala in potrdila rezultate. »Ali bomo zahtevali ponovno štetje? Verjetno ne,« dodaja: »Tako da bo verjetno tako ostalo.«

Jelovica: »Šlo je na tesno, en glas v moj prid«

»Šlo je na tesno, en glas v moj prid,« je za Mariborinfo povedal Jelovica, ki tako zmagal z le glasom prednosti.

»Volivci in volivke so se tako odločili, da podprejo mene oziroma moj program, ki sem ga predstavil,« je dodal. 

Borko je na družbenem omrežju Facebook sicer že čestital zmagovalcu. »Iskrene čestitke mojemu protikandidatu Toniju in uspešno delo v občini želim,« je zapisal.

O tesnem izidu bodo dokončno odločali v torek

V Središču ob Dravi bodo o tesnem izidu dokončno odločali v torek.

Predsednica občinske volilne komisije Klavdija Kreč je za STA pojasnila, da danes še teče rok za ugovor. Kot pravi, so prešteli vse glasovnice, tudi tiste, ki so prispele po pošti, komisija pa pri njih ni odkrila kakšne posebne nejasnosti.

Komisija se bo znova sestala v torek in, če ne bo pritožb, podala končno poročilo.

Komentarji (1)

Nevemkdojeto (ni preverjeno)

Starejše novice