Ta vikend bo ob Dravi ponovno zaživela mestna plaža CityBeach Maribor. Na mestni plaži bo potekalo tridnevno druženje ob kulinariki, športu in glasbi.

Po lanskoletnem uspešnem sodelovanju z avstrijsko plažo CityBeach Graz, bo tridnevno dogajanje na in ob terasi Mariboxa vsebinsko še bolj raznoliko. Organizatorji od 8. do 10. junija 2018 napovedujejo več športnih aktivnosti na Dravi, ustvarjalne delavnice za otroke, zanimivo »street food« kulinariko in ulične umetnike, ob večerih pa nastope znanih DJ-jev in ritme elektronske glasbe. 

»Nabrežje Drave in teraso Mariboxa bomo z ležalniki spremenili v pravo mestno plažo. Vzdušje plaže bo možno doživeti tudi s športnimi aktivnosti ob in na vodi, lahko se boste razvajali s »street food« ponudbo hrane, v večernih urah pa zaplesali na ritme elektronske glasbe ob nastopih znanih imen, med njimi DJ Loudbeatz, Ian Sound in DJ Om. Obiskovalci se bodo lahko ohlajali z osvežilnimi koktejli na terasi Mariboxa, pa tudi na čisto pravi plaži ob nabrežju reke Drave ali celo v bazenu,« je povedal Mitja Špes, organizator City Beach Maribor.

Aktivnosti na plaži in vodi, tudi SUP-anje

Na Dravi bodo obiskovalcem ponudili možnost SUP-anja, predstavitev Windsurfinga in KITE programa,  ekipa Wakeparka Dooplek pa bo poskrbela wake testne vožnje. Malce bolj umirjene bodo »body&mind« vadbe pod okriljem BODIFIT ob dveh terminih v soboto. 

»V okviru dogodka bo poskrbljeno tudi za vse tiste, ki vam je blizu aktivno preživljanje časa na plaži. Večina športnega dogajanja se bo odvila v soboto. Na voljo bo bazen, kjer bo Potapljaško društvo Nitro diving omogočilo potapljanje z jeklenko. Decathlon bo poskrbel za celoobrazne maske, ves vikend pa se boste lahko tudi kopali, zato ne pozabite na kopalke,« najavlja Klemen Tasič, Zdrava zabava, koordinator športnih aktivnosti.

Pestro glasbeno dogajanje od petka do nedelje

Otvoritev CityBeach festivala bo v petek, 8. 6. 2018, ob 15.00, v soboto in nedeljo se bo dnevno dogajanje pričelo že ob 12.00, glasbeni nastopi se bodo zvrstili od 18.00 naprej. 

»Veseli nas, da bomo pri nas ponovno gostili City Beach festival, tridnevni dogodek, kjer se lahko zabavajo in sproščajo otroci in odrasli. Tovrstni dogodki pripomorejo k oživljanju izjemne lokacije ob Dravi, ki jo bomo sami razvijali tudi v prihodnje. Želimo si namreč, da bi na mestni plaži, na terasi Mariboxa, v naslednjih letih lahko uživali celo poletje,« dodaja Stipe Jerič, direktor Mariboxa.

Starejše novice