Takšno je epidemiološko stanje v naši regiji.

V Sloveniji so včeraj, 3. maja, opravili 4024 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 894 novih okužb, gre za 22,2-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9675.

Opravljenih je bilo tudi 44775 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 1380 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 209 novih okužb, šlo je za za 15,1-odstotni delež okužb.

V Podravju 129 novih okužb v 25 občinah

Največ novih okužb so potrdili v Mariboru, kjer je bilo zabeleženih 56 novih primerov. Sledi občina Slovenska Bistrica s petnajstimi okužbami, v občini Hoče - Slivnica pa so odkrili deset novih primerov.

Pet novih okužb imajo v občini Šentilj, štiri v Pesnici. Po tri nove primere so potrdili v občinah Poljčane, Oplotnica, Ruše, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Selnica ob Dravi in Benedikt. 

Po dva nova primera beležijo v občinah Rače - Fram, Miklavž na Dravskem polju, Duplek, Kidričevo, Gorišnica, Kungota in Dornava. 

Po eno novo okužbo so potrdili še v občinah Ptuj, Ormož, Majšperk, Lenart, Cerkvenjak, Starše in Sveta Trojica v Slovenskih goricah. 

Brez novih okužb je bilo včeraj 16 podravskih občin.

Sedemdnevno povprečje okužb v Podravju znaša 106,7, na 100.000 prebivalcev pa znaša to število 32,7, kar je nekoliko nad povprečjem države. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lider (nepreverjen)

Goveda tudi stojijo na dežju a zraven njih streha.

dd (nepreverjen)

goveda se tudi skrivate pred virusom čeprav je smrtnost enaka kot pri navadni gripi če nisi ravno star 75 let

In reply to by Lider (nepreverjen)

Starejše novice