Mineva druga obletnica tragične smrti dveh mladih mariborskih nogometašev.

»Nikdar ne bomo pozabili,« so ob današnji obletnici smrti dveh mladih mariborskih nogometašev zapisali na uradni spletni strani NK Maribor. Danes bodo zato na Ljudskem vrtu zaigrali za vse tiste, ki jih »ni več med nami,« pravijo.

Spomnimo. Na današnji dan, pred dvema letoma, sta ugasnili življenji dveh mladih mariborskih nogometašev, članov NK Maribor B. Ob vrnitvi s treninga sta v prometni nesreči umrla Damjan Marjanović in Zoran Baljak. Damjan je komaj dopolnil 20 let, Zoran ni dočakal 21. rojstnega dneva.

»Udarilo je kot strela z jasnega in ustavilo življenje v vijol’čnem svetu. Šok, solze, tisoče vprašanj, zakaj... Kruta usoda je posegla v najhujši obliki in nam odvzela člana vijol’čna družine,« se danes spominjajo v vijoličastem klubu.

Hudo nesrečo sta preživela Ljubomir Moravac in Žiga Lipušček.

»Minili sta dve leti, Damjan in Zoran ostajata vedno z nami. Takrat smo šli na igrišče dva dni po nesreči, evropske tekme ne gre odpovedati in morali smo naprej. Uspelo nam je. Izločitev Aberdeena in uvrstitev v naslednji krog smo posvetili nesrečnima mladima nogometašema. In tudi nocoj bomo šli na igrišče z dodatnim navdihom,« še sporočajo iz NK Maribora in poudarjajo: 

»Nikdar ne bomo pozabili, kaj se je zgodilo. Danes igramo tudi za tiste, ki jih ni z nami. Pa so si tako želeli, da bi bili. Na tribunah, morda tudi na igrišču. Zato bomo zvečer vsi skupaj še bolj glasni in strastni. Še bolj močni in ponosni. Za zmago, za napredovanje. Za Damjana in Zorana.« 

Trener in soigralci pokojnih nogometašev dan po nesreči na prizorišču tragedije ...

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice