Vir: Instagram profil Justus Reid
Ameriški spletni zvezdnik Justus Reid je te dni zopet obiskal Slovenijo, ustavil se je tudi v Mariboru.

Justus Reid je 23-letni Američan in bivši vojak, ki je svojo prepoznavnost zgradil na platformi TikTok.

Danes ima na slednjem družbenem omrežju več kot pol milijona sledilcev, pozornost prebivalcev bivše Jugoslavije pa je pritegnil, ko je posnel video o Zastavi Yugo in ga označil kot najslabši avtomobil vseh časov ter s tem sprožil tsunami komentarjev.

Če se takrat v knjigo Balkancev ni vpisal pod najboljšim vtisom, se je to spremenilo, ko je začel prepevati balkanske pesmi, začenši s skladbo Miki Milane.

Zapel z Luko Basijem in obiskal mariborsko Baščaršijo

To poletje se Justus potika po Balkanu, nedavno pa je obiskal tudi Slovenijo – med drugim je v duhu dobrodelnosti javno prepeval slovenske pesmi ter zbiral denar za žrtve poplav.

Takrat je napovedal, da je njegov naslednji postanek Beograd, kjer bo kupil Yuga 45 in ga uporabljal do konca turneje. 

To je tudi uresničil in se z 'novim' Yugom vrnil v Slovenijo. V petek se je na odru razprodanih Križank pridružil Luki Basiju in s pevcem zapel njegov hit Kamiondžija. Že naslednji dan se je udeležil košarkarskega spektakla na Bledu, kjer se je 16 ekip iz petih držav pomerilo na igrišču, ki je bilo postavljeno na jezeru. 

Na družbenih omrežjih je razkril, da se mu je po tem, ko je prevozil 3000 kilometrov v enem mesecu, ravno v Sloveniji njegov Yugo pokvaril. Nato pa objavil video, kako ga poskuša ponovno zagnati. 

Obiskal je tudi Maribor, kjer so ga ujeli, kako je imel na Slomškovem trgu težave z bočnim parkiranjem. 

Prepeva tudi slovenske pesmi

V pogovoru z Alenom Podlesnikom za 24ur je povedal, da v svojem domačem kraju v Združenih državah Amerike pravzaprav sploh ni slaven – velika večina njegovih sledilcev prihaja z Balkana, kjer ga v času turneje mimoidoči pogosto prepoznajo in ustavijo.

Čeprav priznava, da besedil pogosto niti ne razume, mu je govorica všeč – posebno mesto v njegovem srcu ima recimo Slakov Čebelar, ki je tudi prva slovenska pesem, ki jo je zapel.

V prihodnosti se vidi v eni izmed držav bivše Jugoslavije

V prihodnosti Justus načrtuje življenje na Balkanu – svojo hišo je že prodal, a še ne ve, kje se bo ustalil.

»V Sloveniji mi je najprijetneje, spominja me na dom v Ameriki. Če pa Slovenijo primerjam z recimo Srbijo, je življenje tukaj bistveno dražje, zato morda Slovenija ne bo moja prva izbira,« je za 24ur pojasnil v podcastu POPcast.

Komentarji (9)

tomy (ni preverjeno)

Kdo je ta luzer, ki nateguje Balkance s finto "prepevam vaše pesmi" in služi denar. Jao jao. In da o njem celo pišete???

SLO (ni preverjeno)

tomy kaj si tako zagrenjen. Ni ti to potrebno.

In reply to by tomy (ni preverjeno)

Auersberg (ni preverjeno)

Še en You tuber, ki bo pri 30. ugotovil, da ne more več živeti ... Neverjetno kam smo prišli s temi narcisoidnimi wannabeji, ki mislijo, da morajo nastopati pred neznanci in so strašno kul. Da pa Američan reče, da je Slovenija draga, zato pa bo šel v Srbijo ... Good luck with that.

RP (ni preverjeno)

a to je tisti z luskami namesto zob?

Sami bedaki (ni preverjeno)

Kaj plačujete? Nekoga, ki je iz norčevanja, prišel do zvezde balkana? Ste pa res bedaki.

Robi27 (ni preverjeno)

Tu se vidi ves podn Zoomer generacije. Narcisoidni samovšečni luzerji, ki si ga drkajo na lajke in na svojo sliko v špeglu.
Uboga prihodnost tega planeta.

Robi27 (ni preverjeno)

Kdo je to Luka Basi? A to je tisti idiot, ki se v hrvaščini dere "Ruke gore", ker ga je sram slovenščine?

Rola (ni preverjeno)

TI SI ZAGOTOVO PO HOROSKOPU KONJ

In reply to by Robi27 (ni preverjeno)

coltbastion (ni preverjeno)

Pravzaprav včasih, ko se preselimo v tuje kraje, naletimo na precej smešne situacije. Preprosto je videti, kaj je delil med svojim nedavnim raziskovalnim potovanjem https://geometrydashlite.co

Starejše novice