Vir: družbeno omrežje Instagram, profil Pohorje.info
Po tem, ko je v medijih zaokrožila novica, da naj bi Saša Arsenovič davil tujega otroka, odzivi dežujejo iz vseh strani. Kako incident komentira njegov glavni akter? Mariborski župan pravi, da dogodek obžaluje.

Na družbenih omrežjih in tudi v medijih je včeraj zaokrožil zapis očeta, ki trdi, da je mariborski župan Saša Arsenovič davil njegovega otroka. Medijem je posredoval tudi fotografije in posnetek domnevnega napada.

Kot je zapisal, naj bi se nad skupino otrok znesel zaradi rabljenih tenis žogic, ki so jih pobrali iz smeti. Otroke naj bi poniževal, zmerjal, nato pa se jih lotil tudi fizično.

Na incident so že včeraj odzvali nekateri mestni svetniki, med drugim samostojni mestni svetnik Miha Recek in Matic Matjašič, pojasnila je zahteval tudi lokalni odbor SD. Od Arsenoviča zahtevajo prevzemanje politične odgovornosti in ga pozivajo k odstopu. 

Arsenovič o odstopu razmišljal, a ga ni podal 

Arsenovič je v zvezi z incidentom danes podal svoje opravičilo. 

»Dogodek dejansko obžalujem, se opravičujem. Najprej najstnikom, potem staršem, ki jih razumem, da si želijo zaščititi svojega otroka. To bi pri svojih štirih verjetno naredil tudi sam,« je uvodoma povedal mariborski župan. 

»Opravičujem pa se tudi vsem Mariborčankam in Mariborčanom, ker sem ravnal natančno tako, kot ne delujemo, ko se trudimo graditi mesto in odnose. In bi kljub vandalizmu, objestnosti in grobim žalitvam lahko in moral pri mojih zrelih letih ravnati drugače, manj burno. In se zato še enkrat opravičujem,« je dodal. 

»Pri tem pa moram povedati, da sem želel fanta samo ustaviti in ga poučiti, da se tako s skupno lastnino ne ravna, da žalitve ne vodijo nikamor. Bil je zelo nemiren in razburjen in zato komunikacija ni bila mogoča,« je še povedal: »Nisem ga ne udaril, ne davil, za roko pa sem ga prijel. Glede na to, da ni naredil prav ne jaz, ne on, bi bilo prav, da se srečamo tudi s starši in da skušamo narediti skupaj kaj dobrega.«

Kot pravi, ne ve, od kod ima otrok poškodovano koleno in modrice na vratu: »Jaz ga prav gotovo nisem davil, sem pa ga ustavil.«

Arsenovič: »Kot vzgled bi moral opozoriti, ne pa se ga dotakniti, za kar se opravičujem«

Na vprašanje, ali se mu to ne zdi dovolj dober razlog za odstop, je Arsenovič odgovoril: »Mislim, da ne.« 

»Sem razmišljal tudi o tem,« pravi: »Bilo je veliko teh pobud in še bistveno več iz vse Slovenije, da naj s svojim delom nadaljujemo. Da ima vsaka medalja dve plati. Eno ste slišali prej, od nekoga, ki ni bil tam, eno pa slišite zdaj.«

Dodal je, da so dovolj dobrega naredili, a da ta dogodek vsekakor ni njemu in ne mestu v ponos. »Kot vzgled bi moral opozoriti, ne pa se ga dotakniti, za kar se opravičujem,« pravi.

»Se pa tudi sprašujem, kam ta družba gre, da nekdo, ki je celo vedel, da sem župan, govori takšne besede, ki jih ne morem niti zdaj pred vami izgovoriti,« je še povedal: »Ki vpričo več nas poškoduje tujo lastnino, odtuji žoge, katerih ni lastnik in so bile namenjene drugim otrokom. In ko ga na to opozoriš, si deležen žaljivk. Jaz mislim, da takšnih otrok si ta družba ne želi, niti zasluži.«

Arsenovič zanika ostale primere agresivnega vedenja

To sicer ni prvi Arsenovičev incident, ki je zaokrožil v javnosti. Septembra lani se je moral zagovarjati, ko je skuterista, ki se je vozil na območju za pešče, kjer je vožnja skuterjem prepovedana, ustavil in opozoril, ga prijel za roko in mu vzel ključe.

Tik pred lokalnimi volitvami, v katerih se je Arsenovič zavihtel na županski sedež, pa je zaokrožila zgodba o odgriznjenem mezincu.

Na opozorilo, da se je pojavilo več primerov z agresivnim vedenjem, Arsenovič odgovarja: »To prvič slišim, razen če namigujete na to, da ščitim varnost v peš coni in se trudim, da tam ne bi bilo skuterjev. Kakih drugih dogodkov pa ni bilo.«

Ni to naloga za redarje in policijo? Arsenovič pravi, da ko se je v Nemčiji s kolesom vozil po napačni strani ceste, po delu, ki je bil namenjen pešcem, so ga na to opozarjale tudi upokojenke. »To malo pogrešam v mestu, da bi skupaj srbeli za te prostore, ki jih ustvarjamo,« je zaključil. 

Komentarji (20)

Mariborcan1970 (ni preverjeno)

Baje je lepo vzgojen otrok pred tem prijazno županu povedal naj "puši kurac".

rockandroll (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mogel bi mu še kaj hujšega povedati glede na to da se je majmun vaš levi s kolesom zaletel v mladostnika in jih vse po vrsti sam zmerjal. Vaši nikoli niso krivi kaj ? To je vaša kultura pač, smer balkan.

In reply to by Mariborcan1970 (ni preverjeno)

Kaco (ni preverjeno)

Očitno vas je dosti kroničnih bedakov da podpirate žgoljota v puberteti.

In reply to by rockandroll (ni preverjeno)

Hejho (ni preverjeno)

Bogi nič krivi otroci so danes ponoči pisali po novo obnovljenih stavbah, krivica se godi našim sončkom saj od zdaj naprej ne bodo smeli pisati z s spreji po stavbah.

Fritz (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Nujno rabimo župana iz desnega brega pa da kup lokalov

Tommmmmy (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Okej, vsaj kulturno se je opravičil, tudi to nekaj šteje. Mnogi politiki tega ne znajo.
Sigurno pa mu je zelo žal, da se je pustil tako sprovocirati. To pač ni nivo župana.
Tega kak župan Dunaja ali Berlina niti v sanjan ne bi naredil! Tudi Zagreba ne. Škoda.
Kljub opravičilu je ostal grenak priokus.

Franc s Piramide

Župan se ga tokrat le dotaknil, da je pubec fasal lažje telesne poškodbe.
Grizel tokrat izjemoma ni.

Vlado Slamomlatov (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Beden in pokvarjen je ta Arsenovič. Da je nasilnež, smo vedeli že prej.

pohorskisvizec
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Hahah arso...mislim, da toneš vedno nižje. Kam to pelje?Temu se pravi posipavanje s pepelom!

rockandroll (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Arsenovič pravi, da ko se je v Nemčiji s kolesom vozil po napačni strani ceste, po delu, ki je bil namenjen pešcem, so ga na to opozarjale tudi upokojenke...očitno so ga tudi davile ob prekršku in mu je bilo všeč, zdaj ap misli da tako to pač deluje, če nekdo krade žogice za odpis ga malo drgneš za vrat in mu bo verjetno všeč, kot je bilo všeč opankarju ko so ga nemške babice davile.

RR (ni preverjeno)

Župan je huligančka opozoril.
Kako se ta cmizda pogovarja doma?
A mamici tudi reče, naj ateku po...ši?
Mogoče ga pa atek zato zagovarja.

NK (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

kriva je vzgoja pri obeh

Miroslav (ni preverjeno)

Orangutan pač ki grize in pretepa. Odstop je nujen.

TotiDam (ni preverjeno)

Ti si orangutan, ki piše takšne neumnosti! CEPEC ! :)

In reply to by Miroslav (ni preverjeno)

andrej 57 (ni preverjeno)

Da meni pokavec, na prošnjo naj neha zabrusi, ...naj pušim kurac... bi mali enke in dvojke zgoraj levo in desno pa še trojko levo zgoraj v roki domov nesel.

TotiDam (ni preverjeno)

Krivi so izključno STARŠI ter ta nevzgojen tamali mulc. Škoda, da ga je samo za roko prijel. Bi ga bilo treba tudi ene 2x okrog kepe NAJMAJN! Smrkavec nevzgojeni!

Danvid (ni preverjeno)

Pa tip je psihični bolnik 'in ta naj bo župan????
On je lahko župan samo v hrastovcu.PIKA.

TotiDam (ni preverjeno)

Jas pa mislim, da si ti tudi potreben prevzgoje! Pridi k meni za kakšen mesec ali dva pa boš takoj PRAVEGA mnenja. :)

In reply to by Danvid (ni preverjeno)

SivaSova (ni preverjeno)

Mladina nevzgojena, pol pa še lažejo s pomočjo staršev, čez nekaj let bo pa ta otrok dober znanec policije.

odraslo_misljenje (ni preverjeno)

Trenutni župan bi se moral častno umakniti, lahko še deluje v stranki, vendar nikakor ne kot predstavnik občine. Vodstvo bi moral predati podžupanu dr. Samo Peter Medved, ki je tako ali tako odgovoren za tistih par uspešnih projektov. S strani podžupana Samota ni bilo še niti enega incidenta. Glede kaznivih dejanj Arsenoviča in njegovega odvetnika Gregor Živka, pa si tako lahko rezervirata naslednjih 10 let za gretje klopi na sodiščih.

Starejše novice