Kot smo poročali, so škotski navijači danes že zjutraj zasedli Grajski trg, kjer so veselo nazdravljali in rajali, a je ob 17.15 prišlo do incidenta.

Večer poroča, da se je večja skupina škotskih navijačev podala z Grajskega trga proti Trgu svobode, a se odzvali na provokacije. Na trg je prišla specialna enota policije in zavarovala območje okoli Grajskega trga, vročične Škote pa so skušali pomiriti kar s pendreki.

Rangers pa je že zgodaj zjutraj – v imenu škotske policije – objavil obvestilo za navijače, v katerem so jim dali podrobna navodila glede današnjega dogajanja pred in po tekmi – od gibanja po centru mesta, vstopa na stadion do gostinske ponudbe. Ob tem pa so dodali tudi, da se lahko v primeru kakršnegakoli iskanja pomoči obrnejo na škotske policiste, ki so razporejeni po centru Maribora.

Tako pa so se nato odpravili proti Ljudskemu vrtu:

Incident tudi na Mladinski

Do novega incidenta pa je uro pred tekmo prišlo na Mladinski ulici, v neposredni bližini Pravne fakultete. Tam se je skupina škotskih navijačev pomikala proti Ljudskemu vrtu, po naših informacijah pa naj bi se jim približalo nekaj mariborskih privržencev. Podrobnosti incidenta niso znane, saj je policija zavarovala okolico.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice