V Študentskem kulturno-prireditvenem centru ŠTUK so v aprilu v okviru Šourocka potekali trije glasbeni večeri, tekom katerih se je predstavilo petnajst mladih glasbenih skupin.

Petim finalistom se bodo 8. maja v finalu pridružili še zmagovalci Šourocka 2018, celjski Spotless Minds.

Na velikem odru mariborskega ŠTUK-a je v aprilu potekal Šourock, ki že 16 let gosti dijaške in študentske glasbene skupine iz najrazličnejših slovenskih krajev. V treh večerih je nastopilo petnajst skupin: 7ate9, Amok, Apory Museum, Bajta 23, Blasius, Blue Jane, Buržuazija, Fat Butlers, Ice on Fire, Infected, Macbeth, Manifest,  Smooth Taste, Tooth in the Sky, Year of the Rookie.

Izmed petnajstih nastopajočih je komisija izbrala štiri finaliste (Apory Museum, Bajta 23, Fat Butlers, Infected), publika pa enega (7ate9). Petim izbrancem letošnjega Šourocka bomo ponovno prisluhnili 8. maja na finalni prireditvi, ki jo bodo s koncertom popestrili celjski rockerji Spotless Minds.

Zmagovalci prejmejo zavidljive nagrade

Najbolj nadobudna skupina Šourocka, ki jo bo izbrala petčlanska komisija, ki jo sestavljajo Marko Furek, Marko Soršak, Martin Bezjak, Matic Mlakar, Denis Jančič, bo prejela nagrado v vrednosti tisoč evrov in lepo število koncertov (Gora Rocka, Mladinin Oder, Lampiončki, Šourock 2020, Glas podzemlja, 5 klubskih koncertov), s čimer bo organizator natečaja, Študentska organizacija Univerze v Mariboru, eni izmed mladih glasbenih skupin ponovno pomagal na glasbeni poti. Skupina, ki bo najbolj všeč publiki, pa bo nastopila na junijskem festivalu mariborske alternativne glasbene šole KUD Coda.

V živo je živo!

Oboževalci rocka in sorodnih zvrsti, vabljeni, kajti V ŽIVO JE ŽIVO! Organizatorji Šourocka ponovno poudarjajo tisto, česar ne smemo pozabiti: »Koncerti v živo so dogodki edinstvene narave. Predstavljajo prostor, znotraj katerega se med izvajalci in poslušalci ustvarja posebna energija, ki je ni moč čutiti ob poslušanju glasbe na spletu ali raznih napravah. Gre tudi za krepitev vezi med glasbeniki in oboževalci in izkazovanje podpore določeni glasbeni kulturi oziroma sceni, kar na daljši rok pripomore k preživetju te kulture/scene. Zatorej: obiskujmo glasbene dogodke, podpirajmo (mlade) bende in prispevajmo h kakovostnemu razvoju slovenskega glasbenega prostora!«

Starejše novice