FOTO: KUD Coda
Med 4. in 8. junijem bo na terasi Jazz kluba Satchmo v Mariboru potekal 2. (Z)mešani festival v organizaciji Kulturno umetniškega društva Coda, ki je pred kratkim zbudilo pozornost s projektom Glasbeni junaki.

Zaključni koncerti nevladne glasbene šole bodo tudi letos začinjeni z brezplačnimi nastopi priznanih glasbenikov in odgovornim odnosom do okolja.

Petdnevni družinski festival bo postregel z nastopi več kot 100 otrok in mladih, ki so med drugimi vključeni v programe Glasbarnica za socialno ogroženo mladino, vokalno skupino in mešani pevski zbor. Del festivala bo tudi projekt Kakovost iz Slovenije, katerega cilj je mladim približati kakovostno slovensko glasbo od Slovenske popevke vse do danes.

Pester program z znanimi glasbeniki

Poleg članov KUD Coda se bodo na odru izmenjali še njihovi vzorniki in prijatelji, med njimi Emkej, Ditka, člani zasedbe Happy Ol'McWeasel, band Šourocka po izboru ljudstva Infected ter kantavtorja Jernej Mažgon in Vasja Mihajlović. Glasbeni program bodo dopolnjevale ustvarjalne delavnice, pub kviz, improvizacijska predstava in pesniški slam.

Zero waste festival

(Z)mešani festival je v lanskem letu v sodelovanju z nacionalno zero waste organizacijo za Slovenijo, Ekologi brez meja, postal prvi slovenski zero waste festival. Organizatorjem je uspelo ločeno zbrati več kot 95 odstotkov vseh odpadkov, v šestih dneh pa so ustvarili le nekaj več kot 5 kilogramov mešanih od skupno 130 kilogramov odpadkov. Tudi letos si mladi in njihovi mentorji prizadevajo, da bi za njimi po festivalu ostali le lepi spomini. 

Na prizorišču tako tudi letos ne bo izdelkov za enkratno uporabo in tiskovin. Festivalsko ponudbo bodo letos obogatili še z lokalno kulinariko, kar predstavlja večji izziv pri doseganju zero waste ciljev, a Codovci so glede na lanskoletni odziv obiskovalcev prepričani, da jim bo tudi letos uspelo ohraniti naziv in rezultate še izboljšati.

Preberite še

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice