Foto: Bobo
Nekdanji predsednik vlade Janez Janša je v izjavi po primopredaji poslov novemu premierju Robertu Golobu zaželel, da bi obdržal tempo, ki ga je imela njegova vlada.

Golob je dejal, da sta se strinjala o marsičem, tudi o tem, da je pred nami naporna jesen. Nova vlada se je medtem že sestala na prvi seji.

Janša je povedal, da ima za sabo težek mandat, ki ga je zaznamovala epidemija covida-19 in predsedovanje Svetu Evropske unije ter da so uspeli za Slovenijo izpogajati in zagotoviti veliko sredstev iz fondov Evropske unije.

Janša je dodal, da javne finance predaja v dobrem stanju, da je država v fazi okrevanja po epidemiji in da jo predaja v boljšem stanju, kot jo je prejel. »Čas pred nami ni brez čeri, je pa morje bolj mirno, kot je bilo marca 2020,« je rekel. Novi vladi želi, da obrži tempo in rezultate, ki ga je imela njegova.

Golob: »Pred nami so težki meseci«

Golob je ocenil, da sta imela z Janšo zelo plodovit pogovor, v katerem je bil Janša izčrpen in pronicljiv glede stvari, s katerimi se je spopadal v svojem in prejšnjih mandatih ter kaj točno so čeri, ki so pred državo v naslednjih tednih in mesecih.

Dejal je, da sta se strinjala o marsičem, tudi o tem, da vlada državo prevzema pred poletjem, ki ga bo lahko izkoristila za priprave na jesen, ko pričakuje prehransko in energetsko draginjo ter izzive v gospodarstvu.

»Pred nami so težki meseci. Imamo privilegij, da so bili volivci jasni in nam podelili veliko mandatov. Imamo trdno koalicijo, ki je programsko zelo enotna,« je navedel Golob. Verjame, da bo mandat uspešen in da lahko zdaj nehajo govoriti in začnejo delati.

Golob se je še zahvalil bivši vladi in predsedniku vlade z besedami, da imajo za sabo težko obdobje.

Komentarji (11)

Leka (ni preverjeno)

Odhaja slovenski pacient na zdravljenje

. (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

lgbt...

janban
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sedaj bo potrebno delat, in ne sadit rožic, kar najbolje obvladajo levičarji.

hohoho (ni preverjeno)

Crkni drek nacisticni.

In reply to by janban

SLO (ni preverjeno)

Cinični nasmehi propadle vlade so izplahneli. Kar seješ to žanješ. Tudi retorika je končno na nivoju, ki si vsaka civilizirana država zasluži.

janez brezmadezni (ni preverjeno)

Ne boste za 50 let odplacali to kar vas je zapufal, pa se 300 000 000 eur za popotnico. Se patrije niste odplacali on pa vas je ze potisnil v novi drek.

MilicnikFranc (ni preverjeno)

Jansa odhaja, z njim pa tudi vas denar.

. (ni preverjeno)

kopaj jamo, ka prides na kitajsko
na eno notri na drugo ven
vmes pa slama

upokojenec70 (ni preverjeno)

Pa smo dočakali, da jih je pometlo v zgodovino. Bog daj, da se nikoli več ne vrnejo.

Rola (ni preverjeno)

JJ = GAME OVER FOR EVER!!!

Fischer (ni preverjeno)

Jajo bo še delal zdrahe, če ne drugega bo na Twitterju provociral. Škodo, ki jo je naredila njegova vlada ne bomo mogli popraviti, a slabše kot je bilo, več ne more biti!

Starejše novice